Voorwaarts na rust met ruime cijfers voorbij Quick 20

0
596

logo-vv-voorwaarts-125.jpgNa twee wedstrijden die niet werden gewonnen was het publiek in Westerhaar wel weer toe aan een goede wedstrijd. Thuis tegen Quick 20 moest het maar gebeuren volgens de trouwe supporters.
Trainer Loode kon beschikken over een bijna fitte selectie. Jordy Harms die na zijn operatie aan zijn hand nog wel een paar weken is uitgeschakeld en Rik Teunis die ook door een blessure niet mee kon doen vandaag waren de afwezigen.
Voorwaarts begon goed na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Huisman uit Holten. Vanaf het eerste moment werd er druk gezet in alle linies en werden de duels gewonnen. Al in de 2e minuut was de eerste kans uit een goed opgezette aanval waarbij Israel Basmaci en Gert Dogger elkaar blindelings vonden werd er niet goed genoeg afgerond en wisten ze bij Quick 20 hoe het vandaag zou lopen. Een paar minuten later werd de bal vanuit het middenveld goed strak en direct in gespeeld op opnieuw Gert maar hij wist ook deze niet goed in te schieten. Na een minuut of 15 kwam ook Quick 20 wat beter in het spel en kwam over de zijkanten een paar keer gevaarlijk op Echter keeper

Dinand Stuifzandt wist er elke keer nog net met de vinger toppen tussen te komen en een doelpunt van Quick te verhinderen. Uit de daaruit ontstane corner die wederom door Dinand werd verwerkt wist Quick zich zelf niet te belonen en moest het wederom achteruit en met 9 man verdedigen. In de 27ste minuut werd Israel Basmaci door Bernd Bove bediend en kon aan de rechter kant zeker 3 verdedigers omspelen. Hij speelde zichzelf prima vrij en uit zijn afgemeten voorzet kopte Tim Harms prima tegendraads in waardoor de 1 – 0 op het scorebord kwam. Na de 1-0 leek het of Voorwaarts iets gas terug nam en Quick wat meer het spel liet maken. Ttot aan de rust gebeurde er niet zo veel meer, Voorwaarts was de baas in eigen huis en Quick deed wat het kon maar werd niet meer gevaarlijk. Voorwaarts kon met een 1-0 aan de thee.
In de 2de helft het zelfde spelbeeld. In de 48e minuut werd Israel Basmaci weer diep aan gespeeld en het publiek kon wederom weer genieten van zijn soms onnavolgbaar voetbal. Zeker 3 verdedigers werden het bos in gestuurd maar Israel kon zich zelf maar ook Voorwaarts niet belonen. De verdediging van Quick deed wat het kon maar een doelpunt kon bijna niet uitblijven . Een minuut later werd het even stil. Een verdediger van Quick ging een duel aan met Israel en raakte daarbij Israel behoorlijk hard. De scheidsrechter vond het niets en liet doorspelen maar helaas was dat een misvatting. Israel was dusdanig hard geraakt dat hij niet meer verder kon spelen en werd vervangen door Roy de Lange. Voorwaarts ging beter voetballen. Het veld was nat geworden en dat was duidelijk in het voordeel van Voorwaarts. Een diep gestuurde Gert Dogger bereikte Roy de Lange maar zijn goed ingeschoten bal werd knap gered door de keeper van Quick. Er werden daarna zeker 5 a 6 100% kansen gemist en als je dan niet scoort hou je de tegenstander in de wedstrijd en ligt een tegen doelpunt altijd op de loer. In de 64e minuut maakte Bernd Bove aan alle onzekerheid een einde en wist in een duel in de 16 meter de bal het juiste tikje te geven waarop de keeper van Quick geen antwoord meer had. Eindelijk de bevrijdende 2-0 op het score bord. Dat dit werkelijk bevrijdend werkte op het team bleek wel in de daarna volgende periode van 15 minuten. Quick gaf zich min of meer gewonnen en kwam er bijna niet meer uit. In de 75e minuut wist Roy de Lange een voorzetje wel te verzilveren waar hij dit 2 minuten eerder verzuimde. De 3-0 was geheel terecht en Voorwaarts rook bloed. Talloze doelpogingen werden er net naast en door de keeper gepareerd maar een volgend doelpunt kon niet uitblijven. In de 81e minuut was het Gert Dogger die de 4-0 aantekende. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en de spelers van Quick gaven zich nu echt gewonnen. Hierdoor kon Gert Dogger in 88ste minuut de eindstand op 5-0 brengen en voor de goedleidende scheidsrechter was dit ook een mooi moment om meteen na de aftrap een eind aan de wedstrijd te maken. 3 nuttige punten die in Westerhaar blijven. Komende donderdagavond speelt Voorwaarts voor de beker thuis tegen Lemelerveld, zaterdag is het team vrij.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Wessels, Nijhof, Slot, L. Bove, Smelt, B. Bove, Roelofs, Harms (ter Braak), Basmaci (de Lange) en Dogger.