Voorwaarts mist veel kansen

0
682

logo_vv_voorwaarts_125Hoewel het er in aanloop naar de zaterdag niet naar uitzag kon er zaterdagmiddag toch gevoetbald worden op sportpark `t Twistveen. Voorwaarts moest aantreden tegen SCD`83 uit Dedemsvaart, waarvan in de uitwedstrijd nog met 4-2 werd gewonnen. Voorwaarts trad aan zonder Dinand Stuifzandt, die nog één wedstrijd schorsing uit moest zitten en zonder de geblesseerde spelers Robin Smits en Mark Smelt. Daarentegen deed trainer Tonnie van Veen weer een beroep op “good-old”Jan Mulder
Voorwaarts ging voortvarend van start. In de eerste 20 minuten deden zich tal van mogelijkheden voor. Enkele fraai uitgevoerde aanvallen brachten Gert Dogger en Israël Basmaci vrij voor keeper Wilfred Hiddink, die echter zijn doel met enkele fraaie reddingen schoon hield. Een ongeschreven wet in het voetbal zegt dat wanneer je zelf de kansen mist de tegenstander maar zo uit een counter een doelpunt kan maken. Zo ook deze middag, een diepe bal van SCD`83 kwam achter de achterhoede van Voorwaarts terecht, waarbij Wout Roeofs met een overtreding de tegenstander het scoren belette. Scheidsrechter Gerrevink uit Apeldoorn kon niet anders dan de bal op de stip leggen. De toegekende strafschop werd koel binnengeschoten door aanvoerder Richard Tempelman van SCD`83. Voorwaarts leek even aangeslagen en SCD`83 kon daardoor iets vaker over de middenlijn verschijnen. Bij één van deze aanvallen kon Rutger Slot de bal nog net voor de doellijn wegwerken. Toch nam Voorwaarts weer langzaam het heft in handen wat in de laatste minuut voor rust resulteerde in een doelpunt. Een voorzet van Wout Roelofs werd door Mark Ekkel binnen gekopt, maar buitenspel gooide roet in het eten.
Na rust ging Voorwaarts wederom op zoek naar de gelijkmaker. Een paar kleine mogelijkheden deden zich voor maar het duurde tot de 52e minuut toen Israël Basmaci op de achterlijn twee tegenstanders passeerde en vanuit haast onmogelijke positie de bal onder keeper Wilfred Hiddink doorschoof en de 1-1 liet aantekenen. Verder dan deze ene goal kwam het echter niet. Hoogstaand was het niet, kansen genoeg gekregen, maar om een wedstrijd te winnen zul je een doelpunt meer moeten maken dan de tegenstander. Volgende week komt Mariënberg naar Westerhaar, een nieuwe kans om een positie in de top van het klassement te behouden.
Opstelling: Alan Topracan, Rutger Slot, Michel Smit, Theo Mulder, Jan Mulder, Frank Leushuis, Gerran Protzman, Wout Roelofs, Israël Basmaci , Gert Dogger en Mark Ekkel.