659

Hellendoorn – Voorwaarts 3-2 .
vvvoorwaartslogo

Op zaterdag 6 september was het dan eindelijk zover, Voorwaarts maakte na twee seizoenen afwezigheid weer haar opwachting in de derde klasse. Het was de mannen van hoofdtrainer Tonnie van Veen er dan ook veel aangelegen een goed debuut te maken.

Om half drie floot scheidsrechter Nibourg uit Zwolle af voor de uitwedstrijd tegen de nummer vier van de derde klasse D van het vorige seizoen, v.v. Hellendoorn. Beide ploegen waren vanaf het begin aan elkaar gewaagd en ze schotelden de toeschouwers dan ook een leuke wedstrijd voor. In de 14de minuut kwamen de Westerhaarders op een 0-1 voorsprong door een prachtig afstandsschot van de Voorwaarts spits Gert Dogger. Hellendoorn bleef goed voetballen en zette Voorwaarts onder druk. In de 23ste minuut is het echter Gerran Protzman die een uitstekende mogelijkheid onbenut laat en verzuimde om zijn ploeg op een 0-2 voorsprong te zetten. Nog geen minuut later was het Thijs Heuving die met een goed ingeschoten bal, Hellendoorn op gelijke hoogte bracht (1-1). Hellendoorn probeerde Voorwaarts nog verder onder druk te krijgen en de Westerhaarders hadden het dan ook even moeilijk. In de 35ste minuut was het wederom Thijs Heuving die de 2-1 bij de eerste paal binnen schoot. Deze stand bleef tot de rust op het scorebord staan.

Na de thee kreeg Hellendoorn onmiddellijk een goede kans, maar gelukkig voor Voorwaarts kon deze inzet met hulp van het aluminium ongedaan gemaakt worden. Voorwaarts zette Hellendoorn onder druk en kreeg enkele goede kansen, maar de counter van Hellendoorn lag op de loer. Gert Dogger ging halverwege het tweede bedrijf alleen op goalie van Hellendoorn af, maar hij wist deze kans niet verzilveren. Voorwaarts hield druk en de hoofdtrainer bracht Wilco Kivits, waardoor Theo Mulder als extra aanvaller kon gaan functioneren. Echter enkele minuten later was het Stefan Verschuur die de 3-1 op het scorebord bracht. Voorwaarts liet zich niet uit het veld slaan en bleef goed voetballen en kreeg kansen. Met name dribbelaar Israël Basmaci maakte het de Hellendoornse verdediging moeilijk. Zo zag hij kans op rechts zijn directe tegenstander te passeren en brengt Gert Dogger in scoringspositie. De Voorwaarts spits liet de mogelijkheid niet onbenut en tikt de 3-2 binnen. In de resterende minuten was het voor Hellendoorn alle hens aan dek, maar de verdediging hield stand en na 90 minuten en een beetje floot de scheidsrechter af voor de eerste wedstrijd van het seizoen 2008-2009. Gezien het vertoonde spel en een goede tweede helft hadden had Voorwaarts wel een punt verdiend, maar het mocht niet zo zijn.

Ondanks de nederlaag kan Voorwaarts toch terug zien op een goed debuut gezien het vertoonde spel. Volgende week spelen de Westerhaarders de eerste thuiswedstrijd tegen Sp. Denekamp, zoals gebruikelijk begint deze wedstrijd om 14:30 uur.

080906_verkleind_hellendoorn__voorwaarts_400 080906_verkleind_hellendoorn__voorwaarts_7_400