Voorwaarts kansloos in beker na domme rode kaart Nijhof

0
701

logo-vv-voorwaarts-125.jpgAfgelopen donderdagavond stond de bekerwedstrijd tegen 2e klasse zondag Lemelerveld op het programma. Zonder Israel Basmaci, Rutger Slot, Timo ter Braak en Jordy Harms moest het elftal op enkele plaatsen aangepast worden. Na een stroeve start en veel bewegelijke spelers van de tegenstander kwam Voorwaarts na 10 minuten beter in het spel. Er waren kansen aan beide kansen maar de grootste kansen waren voor Voorwaarts. Vreemd genoeg verspeelde de verdedigers van Lemelerveld de bal in die fase knullig maar Voorwaarts kon dara niet van profiteren. Tim Harms had daarbij de beste mogelijkheid. Lemelerveld bleef gevaarlijk met snelle bawisselingen vanuit het middenveld. In de 26e minutt wistten de gasten op 0 – 1 te komen. Een prachtige combinatie door het midden zorgde voor een vrije doortocht richting Dinand Stuifzandt die kansloos was op de schuiver.
Voorwaarts bleef de aanval zoeken maar was niet gelukkig in de laatste pass. Wel werd er goed verdedigd en verder dan een afstandschot die vreemd genoeg via Stuifzandt tegen de lat kwam. De rust werd bereikt met de 0 – 1 achterstand maar in de rust bleek Roy de Lange niet verder te kunnen en werd vervangen door Bjorn Derks.

Voorwaarts bleef op zoek na de gelijkmaker en die kwam er bijna. Een prima actie van Gert Dogger en een even zo goed schot belande op de paal. De wedstrijd kreeg daarna een beslissende wending. Bij een situatie dicht bij de achterlijn van Voorwaarts schermde aanvoerder Nijhof de bal goed af en liet de bal achter lopen. Doelschop vond iedereen behalve de scheidsrechter. In het commentaar dat Nijhof gaf kreeg hij de gele kaart maar omdat hij daarna nog door ging met zijn commentaar kon Nijhof vertrekken met een tweede gele kaart. Vanaf dat moment was Voorwaarts kansloos. Ondanks dat Gert Dogger eerst nog via een verre lob net naast schoot was het daarna Lemelerveld dat genadeloos toesloeg. De 0 – 2 en 0 – 3 viel in een tijdsbestek van 3 minuten waardoor de wedstrijd gespeeld was. Uiteindelijk scoorde Lemelerveld de 0 – 4 dat ook de eindstand was.
Voorwaarts speelde een prima wedstrijd met veel invallers. Tot de rode kaart werd erg goed tegenstand geboden en leek een goed resultaat in de maak. De invallers hebben prima gespeeld en Voorwaarts kan zich vanaf nu volledig richten op de competitie. Zaterdag is het team vrij maar zaterdag 25 oktober speelt het team uit bij Sportlust Glanerbrug.