Voorwaarts en CSV`28 in evenwicht

0
1440

logo_vv_voorwaarts_125De vele meegereisde supporters zagen de geschiedenis zich herhalen, de korte wel te verstaan. Evenals vorige week was het in de tweede minuut al raak. Israël Basmaci speelde de bal op Gert Dogger die met een aantal kapbewegingen de keeper van CSV`28, Ronald van Bekkum, kansloos liet. CSV`28-Voorwaarts, tweede minuut, 0-1.
Op een prachtig, nog kaal, sportpark “de Verbinding” in Zwolle speelde Voorwaarts de uitwedstrijd tegen CSV`28. De eerste 10 minuten gebeurde er van alles en dit resulteerde uiteindelijk in een strafschop voor CSV `28. Theo Mulder haalde een tegenstander onderuit, kreeg een gele kaart van scheidsrechter Huisman, en de toegekende penalty werd door Patrick Speetjens goed ingeschoten. In de 10e minuut 1-1. Hoewel CSV`28 er enkele keren snel en gevaarlijk uitkwam was het toch Voorwaarts die een paar hele mooie kansen kreeg. Vlak voor rust kwam Israël Basmaci vrij voor de keeper, maar Ronald van Bekkum redde fraai.
Na de thee was het vooral de regen die het er voor de supporters niet aangenamer op maakte. CSV`28 kwam fel uit de kleedkamer. Zo fel zelfs dat het enkele keren de grenzen opzocht. Scheidsrechter Huisman toonde dan ook enkele gele kaarten aan de Zwollenaren. In de 65e minuut kwam Jordi Smit voor Michel Lensen in het veld. Nog geen minuut later was het wederom Patrick Speetjens die alert reageerde en de 2-1 achter Dinand Stuifzandt schoot.
De Voorwaarts supporters begonnen het geloof een beetje te verliezen. Of zou het “Wieks”-kwartiertje nog een keer langskomen. Het leek er inderdaad op, in de 78e gaf Rutger Slot de bal strak voor en Mark Ekkel reageerde goed door bij de eerste paal de 2-2 binnen te schuiven. In het restant van de wedstrijd kreeg Voorwaarts nog enkele fraaie mogelijkheden op de overwinning. De uiteindelijke uitslag was echter wel een terechte. Volgende week wacht de derby in en tegen Den Ham. Dan kunnen de Oranjehemden aan Tonnie van Veen laten zien dat hij zij contract met Voorwaarts terecht met een jaar heeft verlengd.
Opstelling: Dinand Stuifzandt, Rutger Slot, Michel Smit, Theo Mulder, Frank Leushuis, Mark Smelt, Robin Smits, Mark Ekkel , Israël Basmaci, Gert Dogger en Michel Lensen (65e Jordi Smit)

tonnie_146Tonnie van Veen nog jaar bij Voorwaarts
In de aanloop naar de ledenvergadering van maandag heeft het bestuur van Voorwaarts afgelopen week overeenstemming bereikt met trainer Tonnie van Veen over contractverlenging voor één jaar. Tonnie van Veen zal dan zijn derde seizoen ingaan. Het eerste seizoen eindigde Voorwaarts als gedeeld derde in de 3e klasse. Ook dit seizoen doen de mannen van Tonnie het tot dusverre uitstekend. Een keurige tweede plek geeft aan het einde van het seizoen recht op promotie naar de 2e klasse. Voor Tonnie van Veen en mooie uitdaging voor de rest van het seizoen.