Voorwaarts doet zichzelf te kort in Dinxperlo.

1
695

logo_vv_voorwaarts_125Onder prima weeromstandigheden floot scheidsrechter Rikhof om 15:00 uur af voor de uitwedstrijd in Dinxperlo tegen de plaatselijke DZSV. Hoofdtrainer Tonnie van Veen had enkele aanpassingen in z’n basisopstelling doorgevoerd, zo begon Rutger Holthuis als voorstopper en Gert Dogger als centrale man op het middenveld

In de beginfase hadden de Westerhaarders het betere van het spel en hierdoor speelt het spel zich meer op de helft van DZSV af. DZSV heeft echter wel enkele gevaarlijke uitvallen, zo komt de linksbuiten in de elfde minuut in de zestien ten val maar scheidsrechter Rikhof wuift een strafschop resoluut weg.

Een minuut voert de Voorwaarts een aanval over meerdere schijven goed en komt de bal in het net, maar dit wordt voor buitenspel afgevlagd en gefloten. Na exact een kwartier spelen komen de Westerhaarders vanuit een hoekschop op een 1-0 achterstand. De compleet vrijstaande Ton Grevens kan ongehinderd het eerste Dinxperlose doelpunt binnen koppen, een domper voor Voorwaarts . De wedstrijd golft in de resterende tijd in de eerste helft heen en weer en beide teams krijgen enkele kleine kansen. In de 42ste minuut is het Mark Ekkel die Voorwaarts, vanuit een prima genomen vrijetrap van Gerran Protzman, op gelijke hoogte brengt. Twee minuten later was het Michel Lensen die zijn inzet op de kruising zag belanden. Met deze slotfase in de eerste gingen de Voorwaartsen met een goed gevoel de rust in.

In de eerste minuut van de tweede helft sloeg de meegereisdeVoorwaarts supporters de angst om het hart. Dinand Stuifzand beroerde buiten zijn zestien de bal met hand, maar scheidsrechter Rikhof gaf geel, waardoor de Westerhaarse goalie ontsnapte. Enkele minuten houdt deze doelman zijn ploeg in de wedstrijd, hij blijft goed afwachten en belet de alleen op hem afkomende Dirk …. van scoren. Echter in de 55ste minuut komt DZSV op een 2-1 voorsprong door nota bene een doelpunt van een van  de Voorwaarts verdedigers, die de bal vanuit een voorzet in eigen doel kopt. De Voorwaarts zetten aan en gaan opzoek naar de gelijkmaker, maar in de 65ste minuut komt aan alle goede bedoelingen een einde doordat Thom van de Woning tegen een onnodige tweede gele kaart oploopt en hiermee het lot van de Westerhaarders bezegeld. In de resterende speeltijd worden de mouwen nog wel opgestroopt maar DZSV blijft simpel overeind. 11 minuten voor tijd brengen ze het verschil zelfs op twee doelpunten. Een ingooi van de Voorwaart doelman op Jamie Snippe wordt door DZSV onderschept en dit buiten kansjes wordt goed uitgespeeld en is het Wesley Koenders die de 3-1 binnen tikt. De resterende speeltijd verloopt rommelig en er wordt niet meer gescoord  waardoor de eindstand dus bepaald wordt op 3-1.

Volgende week treedt Voorwaarts thuis aan tegen Sp Teuge, de aanvang van deze wedstrijd is 14:30 uur.
Opstelling Voorwaarts: Dinant Stuifzand, Thom v.d. Woning, Theo Mulder, Rutger Holthuis, Jamie Snippe, Michel Lensen, Gert Dogger, Rutger Slot, Gerran Protzman, Israel Basmaci en Mark Ekkel.