Voorwaarts – CSV `28 wederom in evenwicht.

0
761

logo_vv_voorwaarts_125Om iets over half drie floot scheidsrechter Geerding onder prima weersomstandigheden af voor de thuiswedstrijd tegen het Zwolse CSV `28. De inzet van vanmiddag was de vijfde plaats welke mogelijk recht geeft op een plek in de nacompetitie.

Voorwaarts begon te voorzichtig en CSV `28 liet in de begin duidelijk merken dat het vastbesloten was de vijfde plaats vast te houden. Het Westerhaarse vlaggenschip kwam onmiddellijk onder druk te staan en reeds in de achtste minuut was het Jeroen Broekroelofs die zijn ploeg op een 0-1 voorsprong bracht. Voorwaarts stelde er in de beginfase weinig tegen over. CSV `28 kreeg in het eerste kwartier nog twee goede mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen, maar hun spitsen verzuimden dit waardoor Voorwaarts in de wedstrijd bleef. Gaande de eerste helft kwam Voorwaarts meer in haar spel en begon ook mogelijkheden cq. kansen te ontwikkelen. In de 38ste minuut kwam de Westerhaarders om de verdiende 1-1. Israel Basmaci kwam op rechts door, sneet naar binnen en legde de bal keurig op tijd af op Robbin Smits, die op zijn beurt de bal vakkundig binnen tikte en zodoende 1-1 op het scorebord bracht. Deze stand zou tot het rustsignaal gehandhaafd blijven.

Na de thee kwam Voorwaarts wat feller uit de startblokken en ging op zoek naar de voorsprong. Gedurende de tweede helft hadden de Westerhaarders een optisch overwicht, maar CSV `28 kwam niet echt in de problemen. Beide teams kregen gaande de wedstrijd nog wel kansjes, maar het net werd niet meer gevonden waardoor de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel eindigde. De wedstrijd in de eerste competitierond van afgelopen november werd ook al met een gelijkspel afgesloten, in Zwolle werd het namelijk 2-2. Beide ploegen waren deze competitie dus aan elkaar gewaagd.

Om nog enigszins in de race te blijven voor de vijfde plaats zal er volgende week gewonnen moeten worden. En volgende week speelt Voorwaarts de laatste thuiswedstrijd tegen Den Ham. De aanvang van deze wedstrijd op sportpark `t Twistveen in Westerhaar-Vriezenveensewijk is 14:30 uur.