Voorwaarts aan kop na overtuigende overwinning op sc Lemele.

0
1224

lemvoo.jpgMet de onnodige nederlaag van vorig seizoen nog in het achterhoofd, begon Voorwaarts om even over half 3 aan de wedstrijd. Wat Lemele vorig seizoen niet deed, gebeurde nu wel ; Ze begonnen aanvallend. En dat leidde al in de 1e minuut tot, naar later bleek, de beste kans voor de gastheren. Gelukkig lette Alwin Postma goed op, toen de rest mistastte. Hij haalde de bal keurig voor de lijn weg. Voorwaarts begon een beetje afwachtend, kwam wel tot uitbraken, maar de echt grote kansen bleven voorlopig uit. Misschien speelde de afwezigheid van Jordy Harms ook wel mee. De wedstrijd verliep een beetje vlak, totdat Kleinlugtenbeld in de 25e minuut vanaf ruim 30 meter uithaalde. Maar zeer bekwaam tikte Dinand de bal over de lat. Daarna begon Voorwaarts meer dwingend te spelen, de afspeelmogelijkheden voor de Lemele- spelers werden steeds beperkter. In de 39e minuut werd er een vervelende overtreding begaan tegen Bernd Bove. Gert Dogger gaf zeer scherp voor vanaf de linkerkant, sommige spelers claimden dat ze bal raakten, maar zonder dat de bal van richting veranderde, ging de bal in het doel : 0-1. In de rust bleek dat Jordy Niks de bal nog net iets schampte waardoor het doelpunt op zijn naam komt. Vanaf dat moment was Voorwaarts heer en meester op het veld. Dat leidde nog voor de rust tot de 0-2. Lars Bove werd door Rutger Slot goed diep gestuurd die Gert Dogger in stelling bracht. Gert ontdeed zich op zijn bekende wijze van 2 tegenstanders en schoot vanuit een moeilijke hoek raak.

Introductie scheiding

Meteen na de hervatting stoomde Voorwaarts door. Het beste kwartier van de wedstrijd volgde. In de 49e minuut zette Bernd Bove de 0-3 op het scorebord. Hij kopte een afgemeten corner van Gert Dogger keurig in de hoek. Tien minuten later ging de zeer solide spelende Tom Meier op avontuur. Na een schitterende combinatie kwam hij vrij voor de keeper, probeerde hem te omspelen maar werd onderuit gehaald. Gevolg: Gele kaart en een terechte penalty. Gert Dogger schoot koelbloedig binnen : 0-4. De strijd was gestreden. Gert mocht als “beloning” voor zijn 2 doelpunten wisselen ten gunste van Roy de Lange. Even later gevolgd door de wissel Michel Lensen voor Björn Derks. Lemele deed weer een beetje mee zonder echt gevaarlijk te worden. Eén keer hielp de scheidsrechter nog een beetje mee. Tom Meier won een zeer correct duel, de luide schreeuw van de Lemele-speler was aanleiding om te fluiten. Vanaf rand 16 testte Kleinlugtenbeld Dinand Stuifzandt nog 1 keer. Ook nu won Dinand glansrijk door de bal over de lat te tikken. Het slotakkoord ,0-5, was echter voor Roy de Lange. Hij kon simpel binnentikken na een prima voorzet van Jordy Niks , die langzamerhand weer beter begint te spelen. Dit geldt voor het gehele team. Achterin gaat het steeds beter. Björn Wessels en Tom Meier spelen het gehele seizoen al goed. De nieuwe backs Alwin Postma en Björn Derks worden, na een aarzelend begin, steeds beter. Het middenveld kent veel diepgang met de gebroeders Bove. Rutger Slot is een zeer betrouwbare controleur. Timo ter Braak verving Jordy Harms op bekwame wijze. En de aanvallers hebben maar weinig kansen nodig.
Volgende week wacht SVVN ,een niet te onderschatten promovendus, dat vandaag het nog ongeslagen DES op een 3-2 nederlaag trakteerde. Voorwaarts is nu de nieuwe koploper. Maar de verschillen zijn nog klein.