Vooralsnog geen tariefsverhoging afval

0
874

TWENTERAND – Rond het middernachtelijk uur van dinsdag op woensdag nam de gemeenteraad met meerderheid van CDA en PvdA het besluit om een eventuele verhoging van de afvaltarieven uit te stellen tot volgend jaar juli.

Men wil eerst een gedegen evaluatie met duidelijke cijfers voor wat betreft de extra kosten bij het inzamelen van plastic verpakkingsmateriaal. Wethouder Van Abbema hield de raad voor dat dan wel een fors gat van ongeveer 300 duizend euro ontstaat in de begroting. LLT/VVD`er Van Nederpelt stelde daarom voor om nu eerst te verhogen en het mogelijke teveel volgend jaar terug te betalen. Wethouder financiën Oordt vroeg zich af waarom PvdA en CDA met hun uitstel risico`s willen lopen.

CDA`er Wessels en PvdA`er Zebel willen de tarieven zo nodig volgend jaar zomer aanpassen, cq verhogen. Het is nu de vraag of dat halverwege het jaar wettelijk mag. Zo niet, dan moet de raad voor 1 januari alsnog anders besluiten.

Wethouder Van Abbema zegde Veurink, ChristenUnie, toe te onderzoeken of de vuilniswagen ook één keer in de drie weken voorbij kan komen. Nu is de wettelijke plicht in ons land gesteld om tweewekelijks het afval op te halen.

Hoewel ze niet alle politieke fracties kon overtuigen, bleef Van Abbema benadrukken dat de winst ligt in diftar (gediffentieerd tarief, red.): “Het gescheiden inzamelen wordt beloond.” (Deltafm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier