Vliegerfeest Twenterand bekijkt het vanuit de lucht.

0
746

img-1240.jpgOp 5 en 6 juli viert Vliegerfeest Twenterand haar eerste lustrum. Liefhebbers van vliegeren, vliegers en vrolijke kunstwerken kunnen hun hart ophalen aan de rand van Westerhaar- Vriezenveensewijk.

Dat het vliegerfeest in de belangstelling staat bij de vliegeraars bleek wel uit de aanmeldingen. In een week hadden zich ruim 350 deelnemers aangemeld uit binnen- en buitenland. Onder meer om demonstraties te verzorgen, maar ook om tekst en uitleg te geven aan degene, die meer over deze hobby wil weten. Er komen honderden indrukwekkende vliegers van reusachtige en kleine afmetingen. Een deel van de vliegers wordt tentoongesteld op het vliegerterrein, anderen gaan over tot actie en laten de vaak zelfgebouwde vliegers de lucht in gaan.

Wat te denken een Mario van 15 meter. Olaf Meisner neemt de grootste bol van de wereld mee. Deze heeft een diameter van 28 meter en met voldoende wind probeert hij hem in de lucht te zetten, er is dan een tractor nodig om hem in bedwang te houden. Graham Lockwood en Josh Mitcheson uit Engeland besturen ieders 3 bestuurbare vliegers. Niet een voor een maar tegelijk en dit met begeleiding van muziek.  YOUTUBE

Introductie scheiding

De expositie is dit jaar in het teken van luchtfotografie (K.A.P). Afgelopen tijd zijn er vanuit een vlieger verschillende luchtopnames gemaakt van alle kernen van de gemeente Twenterand.

Deze worden op doeken van 40x60cm tentoongesteld in de expositietent.
Vliegeraars die deze hobby beoefenen stellen ook een aantal van hun luchtfoto’s tentoon.
Bijvoorbeeld de Grolsch Veste van Jos Scheuten uit Hengelo.

r0027114.jpgZowel op zaterdag als op zondag is er veel te beleven aan de Leidijk-Oost in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Naast het vliegeren is er ook voldoende animatie. Voor de kinderen zijn er workshops waarbij ze hun eigen vlieger kunnen maken en die ook meteen kunnen uitproberen.
Een clinic om vliegers met 4 lijnen te besturen. (opgave via de website). Verder onder meer springkussens, stormbaan , inloopballon, ballonnenclown, schminken, puzzeltocht (RaboRoute), enz.

Nieuw is de RaboRoute.
Bij binnenkomst kan men een lijst met vragen meenemen. De antwoorden zijn te vinden langs de route van de vlaggetjes die de schoolkinderen uit Twenterand hebben gekleurd.

Natuurlijk is er weer de ‘snoep- en knuffeldroppingen’: snoepgoed komt uit de lucht vallen en de kinderen mogen het opvangen.
Maar ook mogen ze hun eigen knuffel meenemen, die gaat parachutespringen en ontvangen dan een diploma.

Zaterdag is er een speciaal avondprogramma:
Om 19.30uur wordt er een veiling gehouden. Vliegeraars zijn gevraagd om vliegerspullen beschikbaar te stellen. Wilt u voor de vakantie nog een mooie vlieger kopen dan is hier de mogelijkheid. Natuurlijk staat er ook een vliegerwinkel op het terrein.
’s Avonds stijgen hete luchtballonnen op (als het weer het toelaat) vanaf het terrein en later op de avond is er een nacht/avond show. Verschillende vliegers komen het veld over en worden verlicht met lampen onder begeleiding van toepasselijke muziek. Ook zijn er vliegers versierd met reflex band. Neem dus u zaklantaarn mee en ontdek wat er zoal op de vliegers is gestikt. Muziekvereniging SDG luistert de avond op met toepasselijke muziek in de Chinese/Japanse sfeer.

U leest het: op 5 en 6 juli is er van alles te doen en u bent vanaf 10.00 uur van harte welkom aan de Leidijk-Oost te Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Parkeren en entree is gratis

Meer informatie op www.vliegerfeesttwenterand.nl

img-1240.jpg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier