Verstand op nul, blik op oneindig

0
818

img_2177_1024x768_400Alsof ze even de afwas hebben gedaan. Henk de Boer (68) en Gerrit Berghuis (66) uit Westerhaar hebben donderdagavond allebei voor de veertigste keer de avondvierdaagse van Westerhaar afgesloten. Vermoeidheid kenden ze niet toen ze aankwamen bij Het Domein waar de finish was.

Aan voorbereiding hebben ze weinig gedaan. Waar de Boer zegt nooit te trainen, geeft Berghuis toe in de weekenden af en toe nog wel eens zo`n tien kilometer te lopen. „Ik heb vroeger heel veel met mijn vader gelopen”, vertelt hij. De inmiddels overleden Klaas Berghuis was een bekende deelnemer van deze jaarlijkse vierdaagse en deed mee tot zijn 80e jaar.

Beide heren overleggen met elkaar of ze nog eens zo`n tien jaar mee kunnen doen. De Boer wil in dat opzicht niks beloven en Berghuis vindt dat je illusies moet houden. Henk is overigens helemaal tevreden dat ze allebei de veertig jaar vol hebben gemaakt.

In tegenstelling tot Berghuis heeft hij de allereerste vierdaagse niet meegelopen. „Ik liep dus telkens een jaar achter op Gerrit en dat heeft me altijd gekweld”, zegt hij plagend. Doordat zijn wandelmakker vorig jaar ziek was en dus niet mee kon doen aan de vierdaagse, gaan beiden nu gelijk op. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier