Verlenen milieuvergunning niet in strijd met beleid LOG`s

0
672

logo_gemeente_twenterand_182“Het voornemen om een milieuvergunning te verlenen aan een Varkensbedrijf aan de Fortwijk is absoluut niet in strijd met het beleid dat de gemeente voert op het gebied van de Landbouwontwikkelingsgebieden.” Dat betoogt Burgemeester, en plaatsvervangend portefeuillehouder, Koetje van de gemeente Twenterand als reactie op berichten in de media dat het college van burgemeester en wethouders een eigen koers zou varen op het terrein van de Landbouwontwikkelingsgebieden.

Volgens de burgemeester zijn er geen gronden om de milieuvergunning te weigeren. Het verlenen van een milieuvergunning houdt niet in dat het betreffende varkensbedrijf zich ook op die locatie mag vestigen. Koetje: “In de beeldvorming hierover lijkt dat misschien zo, maar voor vestiging zijn gebouwen nodig. Voordat je die mag plaatsen moet je een bouwvergunning hebben en die is er niet.”

Landbouw Ontwikkelingsgebied
Fortwijk is door de provincie aangewezen als Landbouwontwikkelingsgebied (LOG). De gemeente Twenterand staat echter op het standpunt Fortwijk als verwevingsgebied aan te duiden. Dat houdt in dat er dan geen nieuwe intensieve veehouderijbedrijven mogelijk zijn. De gesprekken tussen provincie en gemeente zijn hierover gaande. Definitieve besluitvorming hierover dient nog plaats te vinden. Het gemeentelijk standpunt over dit onderwerp biedt op dit moment geen basis voor een eventuele herziening van het bestemmingsplan. Op 24 februari komt er een raadsdebat over de Landbouwontwikkelingsgebieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier