Vergunning voor Drekfestival

0
715

De gemeente Twenterand wil de organisatie van het derde Drekfestival in Westerhaar een vergunning verlenen. Het festijn lag vorig jaar onder vuur, na kritiek van de SGP op onder meer `onzedelijke activiteiten`, het verstoren van de zondagsrust, illegaal kamperen op het festivalterrein en het lozen van vervuild water vanuit een toiletwagen in een nabij gelegen sloot.

Volgens de gemeente heeft de organisatie, de stichting American Events Westerhaar, de zaken inmiddels op orde. Zo heeft die organisatie na overleg met politie en brandweer een calamiteitenplan ingediend. Het Drekfestival wordt ook op twee locaties gehouden: op vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus op een nieuwe plek aan de NIeuweweg en op zondag 22 augustus op het feestterrein van 125 jaar Westerhaar aan de Schuineweg. Op de slotdag staat onder meer het NK gazonmaaier race op het programmma. Voor het festijn op zondag krijgt de organisatie een ontheffing.

De gemeente verleent de vergunning ook met de beperking dat geen `seksueel getinte` activiteiten mogen plaatsvinden op het Drekfestival. En daar denkt de organisatie anders over, want zij vindt dat pikant getinte shows wel ruimte moeten krijgen in Westerhaar, zoals modderworstelen door dames in bikini.

Meer over het Drekfestival dinsdag in de editie Twenterand van de Twentsche Courant Tubantia.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier