VBI Huissen wint vijfde Dijks Leijssen Advocaten open NK Clubteams

0
837

foto_sluiting_400Op zaterdag 4 september jl. werd voor de vijfde keer in successie het Dijks Leijssen Advocaten open NK clubteams georganiseerd door damvereniging Dez/WvM uit Westerhaar. Het toernooi is de start van het damseizoen 2010-2011. De openingszet werd verricht door wethouder van sportzaken van de Gemeente Twenterand, de heer Idzinga.
Damclub VBI uit Huissen reisde af met een superteam, bestaande uit de vier grootmeesters Alexander Baljakin, Gérard Jansen, Geert van Aalten en Pim Meurs. Het team uit Huissen maakte haar favorietenrol waar, door voor de tweede keer het open NK clubteams op haar naam te schrijven. Op de tweede plaats eindigde Witte van Moort 1 met een achterstand van vier wedstrijdpunten. De nederlaag in het rechtstreekse duel tegen Huissen en een onnodige nederlaag tegen Dammers uit Oost gaf uiteindelijk de doorslag. Het podium werd gecompleteerd door Orfam Telecom Twente uit Hengelo.
In de individuele ratingklassementen wisten de Westerhaarse dammers diverse prijzen te verdienen. Gerwin Mollink won het ratingklassement tot 1150 voor Alex Noppers. Hetzelfde deed Bert Aalberts in het ratingklassement tussen 1150 en 1300. Gerbrand Hessing eindigde hierin als tweede. In het ratingklassement van 1300+ won Boudewijn Derkx de tweede prijs. De prijzen werden uitgereikt door mw. Mr. A.J.M. van der Zanden en mw. Mr. L.M. van der Wetering, twee advocaatmedewerkers van de sponsor, Dijks Leijssen Advocaten.
De organisatie kon terugkijken op een geslaagd toernooi met een kwalitatief zeer sterk bezet deelnemersveld.

Einduitslag:

1. VBI Huissen 14-27
2. Witte van Moort 1 14-23
3. Orfam Telecom Twente 14-16

Goede start jeugdspelers jubilerende damclub Witte van Moort

Zaterdag 4 September was het dan eindelijk zover, het nieuwe damseizoen stond weer voor de deur en zoals gebruikelijk binnen de PODB werd het damseizoen voor zowel senioren als jeugd geopend met de damdag “Dammen over de IJssel” in Heino en zo kon dan ook de Provinciale jeugddamcompetitie in de strijd om de PODB-Cup weer van start gaan.

Ook dit seizoen zal er door de jeugd van Witte van Moort weer flink wat afgereisd worden om zo bij
8 verschillende damverenigingen in Overijssel te strijden om deze fel begeerde titel.

Nu was de organisatie dus in handen van damclub Heino en met een wat tegenvallend deelnemersveld bij de jeugd van +- 35 dammers-(sters) werd er flink gestreden om de prijzen.
De jubilerende damclub Witte van Moort uit Westerhaar was nu maar vertegenwoordigd met
6 jeugdleden, waarvan er in dit sterke deelnemersveld uiteindelijk 4 dammers in de prijzen vielen.

In de volgende catgorien waren de prijzen als volgt verdeeld:

Pupillen: Stefan Middag 3e prijs
Hidde Noppers 3e Prijs

Welpen: Mathijs Middag 3e prijs
Ramon Wessels 4e Prijs

Ivm de nationale competitie zal de volgende PODB-Cup 2 worden gehouden op 9 Oktober en zal dan georganiseerd worden door damvereniging DDD uit Dedemsvaart.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier