Uitstel van zes beleidsstukken

0
675

VRIEZENVEEN – Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand meldt het uitstel van zes beleidsstukken.
Het gaat om de sociaal economische visie, de bedrijventerreinenvisie, de detailhandelstructuurvisie, het actualiseren van het milieubeleidsplan, de aanpassing van het bodembeleidsplan en de notitie duurzaam bouwen.

Bij al die stukken geldt dat de geplande afronding niet wordt gehaald. De stukken kunnen volgens het college pas in januari 2011 worden aangeboden aan de fractievoorzitters in het presidium. En daarna kunnen ze desgewenst in de gemeenteraad worden behandeld. Het uitstel heeft volgens het college onder meer te maken met afstemming van de plannen met omliggende gemeenten en met de duur van de coalitievorming, waardoor zaken zijn vertraagd.

-De VVD Twenterand is onaangenaam verrast door het voornemen van het college zes belangrijke beleidsstukken door te schuiven naar januari 2011.
De partij schrijft in een persbericht: „De VVD vindt dat het college deze stukken juist zo snel mogelijk moet vaststellen en op basis hiervan nu eindelijk eens moet gaan besturen. In deze financieel moeilijke tijden moeten vooral besluiten genomen worden over de sociaal economische visie, de bedrijventerreinenvisie en de detailhandelstructuurvisie, dus van uitstel mag geen sprake zijn.”

De partij van fractievoorzitter Trudy van Nederpelt wijst in dat verband op de keuze voor vier wethouders om de verwachte ‘bestuursdruk` het hoofd te kunnen bieden. De VVD concludeert dat daar in praktijk nog weinig van terecht komt.

Het uitstel van deze stukken zou volgens het college liggen aan de afstemming met de andere gemeenten en met de duur van de coalitievorming. De VVD meent dat deze argumenten verre van steekhoudend zijn en gaat hiermee niet akkoord. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier