Uitreiking sportprijs en cultuurprijs 2008 / 2009

0
639

Op woensdag 17 maart 2010 wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Zandwijk Bistro & Partycenter Vriezenveen de sportprijs en cultuurprijs 2008/2009 uitgereikt. Wethouder Binnenmars reikt de sportprijs en de cultuurprijs uit. De winnaars krijgen een oorkonde en een geldbedrag dat ze mogen besteden aan een door hen gekozen goed doel.

Sportprijs
Elke inwoner heeft de mogelijkheid gehad om een sportman, sportvrouw of sportploeg aan te melden voor de sportprijs 2008/2009. De sportprijs wordt uitgereikt om de sport te stimuleren en als blijk van waardering aan een sportman, sportvrouw en sportploeg van gemeente Twenterand die een bijzondere sportprestatie heeft geleverd op regionaal, nationaal of internationaal niveau in het jaar 2008 of 2009. Daarbij wordt onder andere gekeken naar de betekenis van de prestatie voor de sport in het algemeen en in het bijzonder voor een bepaalde tak van sport, de sportieve houding en het gedrag. Door een vakkundige onafhankelijke jury is beslist wie er genomineerd zijn en wie de uiteindelijke winnaars worden.

Cultuurprijs
Naast het stimuleren van sport wil de gemeente Twenterand ook culturele activiteiten stimuleren en
op bijzondere wijze blijk geven van waardering aan (groepen van) personen die een bijdrage hebben geleverd aan de stimulering, de ontwikkeling en/of instandhouding van cultuur in de gemeente Twenterand. De cultuurprijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag dat besteed moet worden aan de cultuur in de gemeente Twenterand. Inwoners van gemeente Twenterand konden mensen of organisaties aanmelden voor de cultuurprijs 2008/2009.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier