Uitbreiding Garstelanden nog dit jaar bouwrijp maken

0
771

WESTERHAAR – CDA wethouder Oordt hoopt dat nog dit jaar de mogelijkheid komt om de uitbreiding bedrijventerrein Garstelanden in Westerhaar-Vriezenveensewijk bouwrijp te maken.
De provincie bepaalt het maximaal aantal hectares aan bedrijventerreinen in de provincie. Er is een XL-Park bij Bornerbroek. Hoewel Twenterand geen bedrijven levert aan dit park, moet Twenterand toch 7 ha inleveren van haar eigen bedrijventerreinen.
Oordt: “Daar zijn wij als gemeente helemaal niet blij mee. Dat hebben we de provincie ook kenbaar gemaakt. Maar de provincie wil ons gewoon korten. Wij vinden juist dat we in alle kernen voor eigen behoefte moeten kunnen bouwen.”

Wethouder Oordt: “In Garstelanden willen we ruim 7 ha aanleggen. Dat krijgen we van de provincie niet rond. Om de eerste behoefte te lenigen, willen we 3 ha vooruit halen op de Bedrijventerreinenvisie die eind dit jaar klaar moet zijn.”

“Daar willen we voor Westerhaar niet op wachten. Donderdag zijn daarover gesprekken geweest met de provincie. Wij vinden dat we die 3 ha gewoon moeten aanvragen en ook het Bestemmingsplan moeten gaan aanpassen. Binnen het gemeentehuis worden gesprekken gevoerd om dit op te starten. In Westerhaar is nú grote behoefte. Daarom moeten we ook nú actie ondernemen.”

Of de provincie Westerhaar extra ruimte gunt?
Oordt: “Dan moeten we het afdwingen. Het moet gewoon gebeuren. Je moet ervoor zorgen dat de lokale ondernemers een kans krijgen in hun eigen dorp en niet dat ze wegvliegen naar b.v. Hardenberg. De ondernemers wonen in Westerhaar en willen daar hun bedrijf stichten. Dan moet je ze daar de kans geven. Deze ondernemers gaan niet naar een groot XL-Park. Die moeten gewoon in Westerhaar kunnen zitten.”

Eerst loopt een wijziging van het bestemmingsplan. Dat loopt parallel met allerlei procedures.
De uitbreiding grenst aan het Natuurgolfpark. “We maken hier een mooie buffer met wonen en werken.”(DeltaFm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier