Twentse derby tussen SDO en Blauw Zwart eindigt in een gelijkspel

0
1296

Afgelopen zaterdag speelde SDO 1 uit Westerhaar tegen Blauw Zwart 1 thuis in Westerhaar. In het verleden speelden de ploegen veelvuldig tegen elkaar. Omdat deze wedstrijd een echte derby is, leverden deze confrontaties vaak veel strijd op.

De scheidsrechter floot om 15.30 uur voor het eerst.  Het vele publiek dat afgekomen was op deze wedstrijd zag een gelijk op gaande beginfase waarin de ploegen elkaar met veel strijd bestreden. Het was een wedstrijd waarin de uitploeg steeds de leiding nam en SDO zich daarna steeds herstelde. In de slotfase van de eerste helft verslapten de Westerhaarders. Blauw Zwart, de ploeg van Marco Groothuis, profiteerde hier optimaal van en sloeg een gaatje. De ploegen zochten de kleedkamers op bij een 5-8 ruststand.

Na rust waren het de Oranjehemden die scherper de kleedkamer uitkwamen en verkleinden het gaatje direct naar 2 doelpunten verschil, 6-8. Nu was het de zaak voor de SDO’ers om door te drukken en snel het gat te dichten. Dit lukte SDO en kwam hierdoor na een kwartier gespeeld te hebben in de 2de helft op een gelijke stand van 9-9. De spanning was weer helemaal terug. De ploegen liepen gelijk op met elkaar  tot in de laatste minuut waarin het 12-13 voor de uitploeg was. Na een tactische wissel aan de kant van de thuisploeg werd er door de Oranjehemden in die laatste minuut een strafworp gecreëerd. De speler van SDO wist zijn hoofd koel te houden en benutte de strafworp, waardoor het vlaggenschip van SDO een punt over hield aan de spannende wedstrijd. Einduitslag SDO 1 – Blauw Zwart 1: 13-13.

Volgende week zaterdag, 28 september, staat er wederom een derby op het programma. Het vlaggenschip van SDO zal naar Sibculo afreizen om het daar op te nemen tegen Kios’45. De wedstrijd zal om 16.00 uur aanvangen op sportpark de Dubbeltreffer.