Twenterand ontvangt certificaat voor CO² compensatie

0
1126

logo_gemeente_twenterandOp dinsdag 12 mei a.s. ontvangt wethouder Martha van Abbema van de gemeente Twenterand een certificaat voor de compensatie van 18 ton CO² uitstoot. Die compensatie is gerealiseerd doordat de gemeente Twenterand vanaf medio 2008 gebruik maakt van CO² neutrale lichtmasten. Zodra oude lichtmasten aan vervanging toe zijn, worden ze vervangen door CO² neutrale lichtmasten. “Bovendien zijn aluminium lichtmasten 100% recyclebaar, dus eigenlijk een dubbele winst voor duurzaam Twenterand,” zo betoogt de wethouder.

De CO² neutrale lichtmasten waar de gemeente gebruik van maakt zijn afkomstig van Sapa Pole Products. Dit is de eerste fabrikant in Nederland die in staat is om CO² neutrale lichtmasten te leveren.
Het productieproces van Sapa Pole Products is vrijwel klimaatneutraal. De rest wordt gecompenseerd, door een bijdrage te leveren aan een composteringsproject in Egypte. In dit project wordt de uitstoot van methaan voorkomen door agrarisch afval te verzamelen en om te vormen tot compost. Methaan is een krachtig broeikasgas en draagt daardoor bij aan de opwarming van de aarde.

Gewichtsbesparing en hergebruik
De gemeente Twenterand en Sapa Pole Products hebben samen gekeken wat de gewichtsbesparing is die bij de lichtmasten van de gemeente Twenterand doorgevoerd kon worden door het toepassen van een gepatenteerd verstevigingsprofiel. Door de gewichtsbesparing wordt direct de CO² uitstoot gereduceerd.
Daarnaast zijn aluminium lichtmasten 100% recyclebaar en bestaan de lichtmasten van Sapa Pole Products uit minimaal 95% gerecycled aluminium. Dit is een goed voorbeeld van het Cradle-2-Cradle principe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier