Tweespalt over locatie atletiekbaan

0
693

VRIEZENVEEN – Binnen de Atletiek Vereniging Twenterand (AVT) is een tweedeling ontstaan over de vraag waar de atletiekbaan moet komen: in Westerhaar op het sportpark `t Twistveen of in Vroomshoop in De Zandstuve.

Volgens zegslieden binnen de vereniging is er een kleine groep van circa twintig mensen rond het bestuur die sinds enige tijd lobbyt voor de aanleg van een baan in De Zandstuve. Dit, nadat de aanleg van een baan op `t Twistveen in feite in kannen en kruiken was. Inmiddels zijn twee leden van de baancommisie die in 2006 werd opgericht uit onvrede opgestapt.

Verleden week zei beoogd voorzitter Berends tot verrassing van de raadsleden in een raadsdebat dat AVT bij nader inzien liever een baan wilde in Vroomshoop dan in Westerhaar. Dat was een kwestie van ‘voortschrijdend inzicht`, aldus de beoogd voorzitter. Vroomshoop ligt centraler in Twenterand, er wonen meer mensen, er zijn meer mogelijkheden en activiteiten, zo was de redenering.

Aan de orde in het raadsdebat was de kant en klare uitkomst van een onderzoek dat het bureau De Meent in opdracht van de gemeente had uitgevoerd. De nieuwe atletiekbaan zou op `t Twistveen komen, op de plek waar de ijsbaan van ijsclub Volharding is. De ijsclub zou dan een nieuwe baan (ook skeelerbaan) krijgen op een nog te bepalen andere plek in Westerhaar. Op de vergadering zei een woordvoerder van de ijsclub dat Volharding hier niet aan mee wilde werken.

De uitkomst van dit alles was dat de gemeente nu weer een (beperkt) onderzoek gaat uitvoeren naar de aanleg van een baan in Vroomshoop.

Volgens zegsleden van AVT is dit onbegrijpelijk. De overgrote meerderheid van de vereniging is volgens hen voor de aanleg van een baan in Westerhaar. Want niet Vroomshoop (zeker niet De Zandstuve, bijna halverwege De Ham) ligt centraal in Twenterand maar Westerhaar, zeker voor inwoners van Vriezenveen. (Tubantia)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier