TROTS KANDIDAAT: NEDERLAND VOOR DE BLANKEN

3
2231

untitled_552TWENTERAND – In het kader van `U beslist, stem ook eens op een racist` presenteert geenstijl.nl vandaag Trots op Nederland kandidaat Anton van Wijngaarden uit Westerhaar-Vriezenveensewijk. Via de site antifa.nl wordt over deze Twenterandse kandidaat geschreven als “iemand die in eigen kring graag de soepel lopende leus `Nederland is een blank land. Zuiver en Rijn zo hoort Europa te zijn!` mag scanderen”.
En: “Ach, die Anton zegt gewoon wat anderen denken ja toch? Zo vindt hij ook dat `blanken voor hun ras op moeten komen` door `moskees te vernietigen` en dat rassen-vermenging moet worden bestreden. Maar nuance kent Anton ook! Zo weigert hij de Holocaust te erkennen noch te ontkennen.”

Anton van Wijngaarden neemt op internet geen blad voor de mond. Deze kandidaat voor Trots op NL staat op plaats nummer drie voor een zetel in de gemeenteraad.

Van Wijngaarden is sinds 2007 actief in de extreemrechtse activistische beweging. Dat begon met een groot aantal racistische uitingen op het internet en resulteert later in het lidmaatschap van actiegroepen en de deelname aan acties en demonstraties in binnen- en buitenland.

Op het extreemrechtse Holland Hardcore forum vertelt Van Wijngaarden dat hij aan een `extreemrechtse revolutie` mee wil doen en dat `blanken voor hun ras op moeten komen`.

Op antifa staat dat Anton van Wijngaarden een moskee wil vernietigen en tegen `rassenvermenging` is. “De rol van Van Wijngaarden binnen de extreemrechtse beweging wordt na verloop van tijd steeds groter. Hij wordt beheerder van het Holland Hardcore forum en lid van de extreemrechtse actiegroep Voorpost. Voor deze organisatie treedt hij op als woordvoerder om de pers te woord te staan. Hij maakt tevens deel uit van de ordedienst en neemt deel aan extreemrechtse bijeenkomsten en demonstraties in Nederland en Vlaanderen.

Blijkbaar herkent Van Wijngaarden zichzelf in het nationalisme van Trots op NL en de harde uitspraken van Rita Verdonk over vluchtelingen en immigranten.”

Trots lijsttrekker Wibe Verboom meldt in een eerste reactie dat Anton van Wijngaarden een punt achter zijn verleden zou hebben gezet. “Normaal gesproken, zou dat kunnen. Maar in de politiek slaan ze je hier meteen mee om de oren.”

Zowel Rita Verdonk van Trots op Nederland als lijsttrekker Wibe Verboom komen in de loop van de middag nog met een perscommuniqué over Van Wijngaarden.(DeltaFm-foto KafKa))

3 REACTIES

  1. Wie is eigenlijk die breedbek kikker, hij blijkt uit ons Westerhaar te komen maar ik ken hem niet.

    En die Nazis hebben wij niet nodig in De Westerhaar het monument aan de P.M Hackstraat verteld ons elk jaar waarom !!!

  2. Jan,

    Ik ben het met je eens dat het gedwongen mutli-culti begint te vervelen. Maar je kunt lullen wat je wil maar In Twenterand/Westerhaar is hier er geen sprake van. Dus TON heeft lokaal voor ons geen meerwaarde.

    En als jij het mee lopen in Neo-Nazi marsen een beetje doordraven vindt dan ben je of heel dom of een medestander van dit vollk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier