Toekomstvisie gemeente Twenterand 2030.

0
1095

logo_gemeente_twenterand_182Een interactief proces

De gemeenteraad van Twenterand heeft de ontwikkeling van een Toekomstvisie 2030 voor de gemeente in voorbereiding genomen. De raad laat zich ondersteunen door medewerkers van het adviesbureau Arcadis te Arnhem.

Inmiddels zijn door Arcadis diverse beleidsstukken bestudeerd. Als resultaat daarvan is een zogenaamde zwart-wit foto gemaakt van de huidige situatie van de diverse dorpen en het buitengebied van het grondgebied van de gemeente. Een veertig tal personen uit verschillende maatschappelijke organisaties dan wel burgers uit de dorpen hebben hun belevingen over het leefklimaat in de dorpen kenbaar gemaakt in een aantal zogenaamde “ambassadeurssessies”. Daarna heeft de gemeenteraad in een interactieve werkbijeenkomst haar beleving van de huidige situatie uitgesproken. Op deze manier is een zogenaamde kleuren foto ontstaan.

Op dit moment is Arcadis bezig met het opstellen van een perspectievennota, waaruit een aantal toekomst scenario`s zullen worden ontwikkeld. Bij de ontwikkeling van de scenario`s zullen opnieuw de “ambassadeurs” en de gemeenteraad in creatieve werkbijeenkomsten worden betrokken.

De gemeenteraad hecht eraan dat de ontwikkeling van de Toekomstvisie op een interactieve wijze gebeurt waarbij naast maatschappelijke organisaties ook de burgers van Twenterand betrokken zijn.

Inmiddels is een afzonderlijke website “Toekomstvisie Twenterand 2030” ontworpen, die vandaag online gaat. Inwoners van de gemeente Twenterand worden opgeroepen kennis te nemen van deze site. Dat is op zich al belangrijker. Maar nog geweldiger zou het zijn als burgers en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties actief meedenken over de toekomst van de gemeente Twenterand. Zij worden dan ook op deze website in de gelegenheid gesteld om te reageren dan wel vernieuwende ideeën aan te dragen, die voor de toekomst van de gemeente van belang kunnen zijn.

De website is op internet te vinden onder het adres: www.toekomstvisietwenterand.nl
U kunt ook de homepage van de gemeente Twenterand www.twenterand.nl bekijken en onder Toekomstvisie doorklikken naar de site van de Toekomstvisie.

Voor diegenen ,die niet over een internetaansluiting beschikken, is het vanzelfsprekend ook mogelijk om actief mee te doen aan de ontwikkeling van de Toekomstvisie Twenterand 2030.
Informatie kan worden opgevraagd bij het adviesbureau Arcadis Ruimte & Milieu BV, Postbus 673 , 7300 AR Apeldoorn; t.a.v. mevr. N. Spiegelenberg, telefoon: 06-27061116; fax: 055-5815599; e mail adres: n.spiegelenberg@arcadis.nl

Visies dan wel ideeën over de toekomst van de gemeente Twenterand kunnen per brief doorgeven worden aan het bureau Arcadis of bij de griffie van de gemeente Twenterand, t.a.v. mevr. M. van Belkum, Postbus 67, 7670 AB Vriezenveen, telefoon 0546-840840, e mail adres: m.vanbelkum@twenterand.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier