Toekomstverkenning economie en dorpen in Twenterand

0
715

logo_gemeente_twenterandBijeenkomst Trends en ontwikkelingen in gemeentehuis
Op woensdag 24 maart a.s. houdt het Trendbureau Overijssel op uitnodiging van het gemeentebestuur een toekomstverkenning in het gemeentehuis in Vriezenveen. Prof. dr. W. Lemstra, voorzitter van het Trendbureau houdt een korte inleiding. Vervolgens presenteert dr. H.P. Benschop, manager van het Trendbureau Overijssel, de ontwikkelingen en trends voor de provincie Overijssel, toegespitst op Twenterand. Hij verkent de toekomst verdeeld over de onderwerpen Economie en Dorpen.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn net achter de rug, tijd dus om vooruit te kijken en te denken. De gemeente Twenterand staat met raad, inwoners, gemeente, bedrijven, instellingen, scholen en verenigingen voor een periode die bol staat van uitdagingen en nieuwe ontwikkelingen. Maar hoe die periode er daadwerkelijk uitziet weet niemand. “Het is goed om open te staan voor de voor de toekomst en in te spelen op trends en ontwikkelingen,” zegt burgemeester Kobes.

Onderbouwd met cijfers, maar zeer zeker ook aan de hand van onderwerpen die actueel zijn in Twenterand, vertaalt Benschop die Overijsselse toekomst naar een Twenterandse toekomst.

Vragen als ‘Wat is de handelingsruimte voor bedrijven, overheid en maatschappelijke organisaties?` ‘Krijgen we meer ruimte of juist minder?` ‘Wat zijn de consequenties voor onze economie en voor onze dorpen?` komen uitgebreid aan de orde. Benschop neemt de aanwezigen op inspirerende wijze mee naar de toekomst van Overijssel, de toekomst in Twenterand. En uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen. “Het gaat tenslotte om de toekomst voor Twenterand.” meent burgemeester Kobes.

Bijwonen?
Mensen die geïnteresseerd zijn en de bijeenkomst bij willen wonen kunnen zich aanmelden via info@twenterand.nl. Graag even naam en ‘Bijeenkomst 24 maart` bij vermelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier