Toch hertenkamp verplaatsen

0
1113

TWENTERAND – Politiek gezien was de afgelopen week een goede week voor fractievoorzitter Albert Engels van Gemeentebelangen Twenterand.

De hele raad stond unaniem achter zijn motie met een pakket aan wijzigingsvoorstellen voor het Kern Ontwikkelings Plan Westerhaar-Vriezenveensewijk. “Het is een unicum dat de hele raad je steunt. Ik ben er echt een beetje trots op, dat we dit tot stand hebben kunnen brengen. We doen dit als raad voor heel Westerhaar-Vriezenveensewijk. GT ging in de raad om wat te bewerkstelligen. Dat leidt tot moties. Als je dan resultaat hebt, is dat erg prettig”, aldus Engels op Delta FM.

In de motie van GT wordt wel voorgesteld om het hertenkamp te verplaatsen naar de locatie N36. Engels: “Dat doe ik met pijn in mijn hart en om als kleine partij een concessie te doen. Een hertenkamp hoeft nog niet die sociale controle te hebben dan een speelplaats. Ik had liever het hertenkamp op dezelfde locatie gehouden, maar we zullen toch ergens geld moeten maken. Men zal het mij niet in dank afnemen, maar ik kan het uitleggen.”

Engels vindt het KOP als gebied (Oranjestraat, Hoofdweg, Beeklaan) te klein. Vandaar dat hij het idee naar voren heeft gebracht om naar de westkant van de Hoofdweg te gaan.

Engels daarover: “Aan de westkant van de Hoofdweg is landbouwgrond. Laat het college bekijken of daar het Haarhuus, zorgwoningen en bejaardenwoningen kunnen komen. Zo kan ruimte worden gecreëerd in de Oranjestraat. Je kunt hier wel alles volbouwen, maar bij een eventuele uitbreiding over 10 jaar heb je er geen ruimte.”

Ook zou Engels willen dat de bedrijfshal aan de westkant van de C1000 aan de Schuineweg wordt verplaatst naar industrieterrein Garstelanden. Zo komt hier een locatie vrij die goed ingevuld kan worden met detailhandel.(Delta FM)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier