Taalpunt Twenterand start EVA-groep

0
1500

Op donderdagochtend 3 mei start het Taalpunt Twenterand met EVA: Educatie voor Vrouwen met Ambitie.  EVA is gericht op vrouwen die hun basisvaardigheden willen verbeteren en zich willen voorbereiden op het vinden van (vrijwilligers)werk of een opleiding.

Dianne Companje, Taalpuntcoördinator Twenterand, is blij met de start van EVA in Westerhaar.

‘’Vrouwen op een leuke en relaxte manier kennis laten maken met hun eigen kracht, dat is toch geweldig!’’

Erika Companje, zelf laaggeletterd geweest, stelt de ruimte beschikbaar waar de EVA-groep bij elkaar kan komen. Erika wil vrouwen via het EVA-project een plek geven waar ze zelfverzekerder kunnen worden en zich kunnen voorbereiden op de volgende stap in hun leven. Bijvoorbeeld het vinden van werk of het starten met een opleiding.

‘Ik hoop dat de vrouwen die zich bij deze groep aansluiten hier zelfverzekerder weggaan, dat ze zelfstandiger zijn. Dat is het mooiste wat er is.’

Naast dat ze de vrouwen met het EVA-project een plek wil geven waar ze zichzelf kunnen ontwikkelen, wil ze hen ook een ontspannen en informele plek bieden.

‘Door het leren te combineren met het leuke en het gezellige wordt het ook makkelijk om met elkaar te praten,’ aldus Erika.

Over EVA

Eén op de acht vrouwen in Nederland heeft moeite met lezen en schrijven. Laaggeletterde vrouwen hebben minder kansen op de arbeidsmarkt en zijn heirdoor onvoldoende (economisch) zelfstandig. Om laaggeletterdheid onder vrouwen te verminderen, is binnen het project Taal voor het Leven speciale aandacht voor deze doelgroep in de vorm van EVA: Educatie voor Vrouwen met Ambitie. Deelnemers worden ondersteund door getrainde vrijwilligers en professionals. Doel van het EVA-project is de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van vrouwen te vergroten.

Aanmelden

Het EVA-project biedt ruimte voor ongeveer acht vrouwen uit Westerhaar of omgeving en start op drie mei. Aanmelden kan bij Dianne Companje via

06 – 21 61 28 81 of d.companje@bibliotheektwenterand.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier