STICHTING VROM? START PROVINCIAAL BURGERINITIATIEF

0
802

TWENTERAND – De stichting VROM? (VRoomshoop en Omstreken een Mesthoop?) organiseert een provinciaal burgerinitiatief.
Al geruime tijd is onderzoek gedaan of dit middel gebruikt kon worden in de strijd tegen de mega(varkens) bedrijven. Vorige week is groen licht gegeven, zodat de stichting nu aan de slag kan. Vanaf nu zullen zoveel mogelijk inwoners bezocht worden met het verzoek te tekenen. Alleen kiesgerechtigde inwoners van Overijssel van 18 jaar en ouder mogen tekenen!

In de bibliotheek van Den Ham, Vriezenveen, Vroomshoop en Westerhaar liggen lijsten, die ter plekke ingevuld kunnen worden.

Het burgerinitiatief maakt het mogelijk dat burgers, gebruik makend van wat de wet biedt, zaken opnieuw op de agenda kunnen plaatsen, in dit geval op die van de Provinciale Staten. Immers die hebben in het verleden de LOGs (landbouwontwikkelingsgebieden) aangewezen, waardoor op deze plekken zich megabedrijven kunnen vestigen.
Door het provinciale karakter zijn bij deze actie ook belangenorganisaties van andere omliggende logs betrokken. Het gaat hier om de plaatsen: Beerzerveld/Ommen, Daarlerveen, Luttenberg/Raalte, Marle, Wierden. Verdere informatie is te vinden op: www.logsweg.nl of www.vroomshoopgeenmesthoop.nl.(deltafm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier