Stichting Vliegerfeest Twenterand opent jubileumjaar met nieuw evenement

0
553

img-4962-2.jpgHet mooie weer is nog niet in zicht en als u naar buiten kijkt denkt u waarschijnlijk niet aan vliegeren, maar sommige vliegeraars denken daar anders over. Als aanloop naar het 5e internationale Vliegerfeest Twenterand, dat altijd het eerste weekend van juli wordt georganiseerd, introduceert de stichting daarom Nieuwjaarsvliegeren Twenterand.

Voor dit evenement, dat plaatsvindt op 1 februari, hebben zich al meer dan 70 deelnemers uit Nederland en Duitsland aangemeld. Zij nemen allerlei soorten vliegers mee van groot tot klein en allerlei vormen. Ook zijn er vliegeraars die de vliegers besturen met behulp van 4 lijnen. Hiermee is het mogelijk om met de vlieger de gekste manoeuvres uit te voeren.
Tijdens het Nieuwjaarsvliegeren start ook de RaboRoute.
De Rabobank sponsort dit jaar Stichting Vliegerfeest Twenterand en daardoor is het mogelijk om dit jubileumjaar extra activiteiten te organiseren.

Introductie scheiding

Een onderdeel hiervan is het realiseren van een 1,6 km lange vlaggenlijn.
Alle kinderen van de basisscholen in Twenterand kunnen helpen om het Vliegerfeest Twenterand in juli een extra feestelijk tintje te geven. De bedoeling is dat de kinderen een vlaggetje van vliegerstof gaan kleuren. Deze worden dan door de stichting aan elkaar genaaid en als een vlaggenlijn om het gehele vliegerterrein gehangen. Hiervoor zal de organisatie de desbetreffende scholen binnenkort gaan benaderen om het één en ander uit te leggen.
Echter is het ook mogelijk om tijdens het Nieuwjaarsvliegeren al vlaggetjes te kleuren.

Net als bij Vliegerfeest Twenterand zal ook 1 februari het avondvliegeren op het programma staan. Hierbij wordt in het duister vliegers, voorzien van reflectieband en verlichting, opgelaten wat zorgt voor een mooi effect. Bezoekers mogen een eigen zaklamp meenemen om op de vliegers te schijnen.
Het evenement zal plaatsvinden aan de Dalweg in Westerhaar-Vriezenveensewijk op het terrein van De Johanneshoeve en familie Zomer. Zij stellen hun boerderij en weiland ter beschikking voor de eerste editie van Nieuwjaarsvliegeren Twenterand. De Johanneshoeve beschikt over een zaal waar men zich eventueel op kan warmen en zich tegoed kan doen van een hapje en/of drankje tegen laagdrempelige prijzen

Entree en parkeren is gratis.

dsc-8398.jpg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier