Stichting AED Westerhaar klaar voor Corona-proof reanimatieonderwijs

0
2195

De Stichting AED Westerhaar is er helemaal klaar voor. Dat wil zeggen dat zij haar reanimatielessen vanaf heden volledig corona-proof kan verzorgen. Het streven is om ook in deze bijzondere tijden “gewoon” reanimatieonderwijs aan te kunnen bieden. Iets dat van absoluut levensbelang kan zijn.
Zo worden de lessen gegeven in lokalen die meer dan voldoende ruimte bieden om iedereen op minimaal 1,5 meter te laten plaatsnemen en wordt voldaan aan de adviezen van het RIVM. Men kan op meerdere plaatsen en momenten de handen desinfecteren en er zijn gratis mondkapjes verkrijgbaar. Tot nu toe eigenlijk niet eens zo uitzonderlijk in deze tijd. Echter.. De grootste uitdaging lag bij de welbekende reanimatiepop. Tot voor kort oefende iedere cursist op dezelfde pop. Het gelaat van deze pop werd na iedere oefenbeurt wel goed gedesinfecteerd met een alcoholoplossing, maar de zogenaamde “longen” binnenin de pop niet. Deze werden pas aan het einde van de cursus vervangen. Iets dat in deze tijd volgens de Stichting echt niet meer kan. Het meest wenselijke zou zijn om de longen na iedere oefensessie te vervangen. Omdat dit met de huidige poppen een tijdrovende en kostbare klus is, is besloten om het over een heel andere boeg te gooien. Tijdens een spoedberaad was het bestuur het al snel eens: Er moet voor iedere cursist een eigen pop komen! En die zijn er inmiddels.

De Stichting AED Westerhaar heeft onlangs van de opgeheven zwemclub “De Wieke” een donatie van € 1000,00 ontvangen. Het nieuwe bedrijf van Peter Schepers, SCCE (Schepers Critical Care en Education), heeft dit bedrag nog eens verdubbeld. Van deze donaties is een deel van de poppen gefinancierd. Het overige deel is gefinancierd door de Stichting zelf met geld van donateurs en sponsoren. Uiteraard willen wij de voormalige zwemclub, SCCE en al onze trouwe donateurs hiervoor hartelijk bedanken.

Inmiddels zijn de poppen binnen en beschikt iedere cursist straks tijdens de cursus over een eigen pop. Er liggen dan geen 1 of 2, maar 6 poppen in het lokaal. Aan het einde van de les zullen deze helemaal worden ontsmet en worden voorzien van een set nieuwe zogenaamde “longen”, welke veel eenvoudiger te vervangen en minder kostbaar zijn dan de vorige poppen. Op deze wijze denkt de Stichting helemaal klaar te zijn voor de toekomst en iedereen met een gerust hart de (herhalings-) lessen te laten volgen. Zonder deze gulle donaties en onze trouwe donateurs was dit nooit gelukt. We willen al onze donateurs dan ook hartelijk bedanken.

AED-Week verplaatst:
De zogenaamde AED-week, zoals deze binnen Westerhaar al jaren een begrip is, is dit jaar vanwege de geldende maatregelen verplaatst. De herhalingslessen die gepland stonden van 3 t/m 6 maart 2021 zijn verplaatst naar 14 t/m 25 juni 2021. Alle trouwe cursisten worden hierover per e-mail geïnformeerd. Wilt u ook leren reanimeren? Laat het ons dan weten. Zodra de mogelijkheid er is, plannen we weer nieuwe cursussen Reanimatie (BLS) en Kinderreanimatie (PBLS)
Bent u nog geen donateur maar wenst u dit initiatief toch graag te ondersteunen? Neem dan een kijkje op de website: www.aedwesterhaar.nl Ook voor het aanmelden voor een cursus of overige vragen kunt u hier terecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier