Snellere toewijzing en tijdelijk lagere prijzen bouwkavels

0
1035

College Twenterand verandert inschrijving en toewijzing

Burgemeester en wethouders van Twenterand hebben op 30 juni 2009 besloten twee regelingen op het gebied van inschrijving op en toewijzing van bouwkavels in de gemeente aan te passen/in te voeren. Wethouder Johan Oordt ziet dit als een belangrijke impuls voor de lokale economie: “Met de aanpassing van de regels, kunnen bouwkavels sneller toegewezen worden en gaat de prijs per vierkante meter tijdelijk omlaag. En daarmee hopen we meer mensen de gelegenheid te bieden een bouwkavel te bemachtigen.”

De directe aanleiding van de aanpassingen is de huidige economische situatie en de daarmee samenhangende situatie op de woningmarkt.

Sneller
De sinds 10 maart 2006 geldende ‘Regeling voor de inschrijving en toewijzing van bouwkavels aan kavelzoekenden in de gemeente Twenterand` is op 1 juli 2009 vervangen door de ‘Regeling voor de inschrijving op en de toewijzing van bouwkavels door c.q. aan kavelzoekenden in de gemeente Twenterand`. Hiermee kan het gemeentebestuur kiezen voor een andere manier van kaveluitgifte dan gebruikelijk was, terwijl ook het verlenen van korting op de bouwterreinprijzen mogelijk wordt gemaakt.
Voor de uitgiftegebieden ‘locatie Dennenweg` in Den Ham, ‘bestemmingsplan Weemelanden` in Vriezenveen, ‘locatie vroegere gymzaal aan het Westeinde` in Vriezenveen en ‘bestemmingsplan Kruidenwijk` in Westerhaar-Vriezenveensewijk kunnen alle ingeschrevenen direct in aanmerking komen voor een bouwkavel. Voorwaarde is wel dat ingeschrevenen een schriftelijk verzoek moeten indienen om voor een bouwkavel in aanmerking te komen.
De ontvangstdatum en -tijdstip van het schriftelijk verzoek zullen bepalend zijn voor wie als eerste een bouwkavel mag uitzoeken; indien twee of meer verzoeken tegelijkertijd worden ontvangen kunnen burgemeester en wethouders besluiten tot loting.

Goedkoper
De koopprijs per m2 (exclusief 19% BTW) van een kavel voor de bouw van een vrijstaande woning is bepaald op € 234,– (het gemiddelde van de laatste vijf verkoopprijzen per m2 van kavels voor de bouw van vrijstaande woningen in de gemeente Twenterand) met daarop een korting van 10%. Dat komt afgerond uit op € 210,–. Daarbij geldt de voorwaarde dat de koper de woning door een aannemer laat bouwen.
De koopprijs per m2 (exclusief 19% BTW) van een kavel voor de bouw van een 2-onder-1 kapwoning is bepaald op € 165,– (het gemiddelde van de laatste vijf verkoopprijzen per m2 van kavels voor de bouw van 2-onder-1 kapwoningen in de gemeente Twenterand) met daarop een korting van 10%. Dat komt afgerond uit op € 148,–. Hier geldt ook de voorwaarde dat de koper de woning door een aannemer laat bouwen.

Vervolg
Een koop-/verkoopovereenkomst moet uiterlijk 31 december 2009 tot stand zijn gekomen.
Als de vraag naar bouwkavels het aanbod overtreft zullen burgemeester en wethouders direct bekend maken dat ze de regeling intrekken. Alle ingeschrevenen voor een bouwkavel in de genoemde kernen worden een dezer dagen over deze regeling worden geïnformeerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier