Slechte communicatie met organisatie Drekfestival

0
1085

WESTERHAAR – “De communicatie met de organisatie van het Drekfestival was niet optimaal. Er is soms slecht gecommuniceerd, ook naar politie en binnen de organisatie”, antwoordde burgemeester Kobes op vragen van SGP`er Ben Engberts.
Engberts had veel kritiek op de organisatie van het festival wat van 21 t/m 23 augustus in Westerhaar is gehouden. Veel zaken zouden niet stroken met de Algemeen Plaatselijke Verordening.

Kobes gaf dit toe en beloofde dinsdag beterschap: “We willen dit punt op orde brengen; 6 oktober is er een overleg met de politie, de brandweer en de afdeling handhaving.”

Vanaf het begin liep het al mis. Het festival zou aanvankelijk een maand later worden gehouden. Daarom lag de vergunningaanvraag maar één week ter visie. Er is toch ingestemd om het festival door te laten gaan.

Zaterdags werd geklaagd over lozing toilet op oppervlaktewater. Er is toen handhavend opgetreden. De organisatie heeft hieraan meegewerkt en de sloot werd geschoond.
Ook kwam er een klacht binnen over de aanwezige caravans. Deze werden ter beveiliging bewoond door eigenaren van de bijzondere auto`s.
De politie heeft daarna geen klachten meer ontvangen. Er is voldoende controle geweest.

Kobes: “We beschikten niet over een adequaat aanvraagformulier. Daar is passend op gereageerd. Om een beter inzicht te krijgen is dit formulier nu verbeterd.” Kobes vindt het belangrijk dat evenementen tijdig worden gepland.

Zowel politie als brandweer hebben meerdere keren gecontroleerd tijdens het Drekfestival. Het aangekondigde paaldansen heeft niet plaatsgevonden. Ook was het evenement op de aangegeven eindtijd afgelopen.

Engberts was tevreden met het antwoord van de burgemeester: “Voor mij positief dat u en het college deze zaak zo hebt opgepakt en mee aan het werk bent gegaan.”(DeltaFm)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier