Sjongejongejonge

0
1391

Dit jaar speelt toneelvereniging “Simplonia” uit Westerhaar het toneelstuk:
“Sjongejongejonge”, een klucht in drie bedrijven, geschreven door Aad Caspers. We spelen in het verenigingsgebouw (Hervormd Centrum) aan de Hoofdweg op vrijdag 6, zaterdag 7 en zaterdag 14 november en alle avonden beginnen we om 19.30 uur.
Korte inhoud:
Een aan lager wal geraakte goochelaar, een excentrieke student en vlinderverzamelaar, een vrouw, die zich de sterkste vrouw ter wereld noemt en een aankomend toneelspeelster. Al deze mensen hebben één ding gemeen, ze zijn allemaal platzak en de bewoners van een verlopen pension, dat beheerd wordt door Bertus en Alie Zoutewater, samen met Rosie, het brutale dienstmeisje.
Bertus en Alie hebben grote financiële problemen maar dan staat Bill (Willem), de broer van Bertus uit Amerika plotseling op de stoep. Kan hij hun helpen of moeten ze het toch hebben van Amalia en Driekus, de gierige zus en zwager van Bertus.
Er gebeuren vreemde dingen in pension Zoutewater, zo denkt de goochelaar wel een oplossing te hebben voor Bertus, die zich al tijden niet zo goed voelt. Gevolg is dat de drankjes, die de goochelaar brouwt wel heel rampzalig maar ook heel erg hilarisch zijn. Kortom, een avondje ouderwets lachen, tjongejongejonge!

Rolverdeling:
Bertus Zoutewater (kroegbaas) Gerrit Teunis Alie Zoutewater (zijn vrouw) Metje Schutte-de Jager Miepie Nachtegaal (aankomend toneelspeelster) Helma Schepers Joris Dingemans (student) Roy Alberts Mister Amadini Verlopen goochelaar) Erik Lamberink Franchine (de sterkste vrouw ter wereld) Marie Niks Bill Saltwater (broer van Bertus uit Amerika) Gert Ballast Rosie (brutaal dienstmeisje) Margreet de Jager Tante Amalia (zuster van Bertus) Alie Klinkien Driekus (man van Amalia) Marinus ter Braak
Regisseur Jannie ter Braak Souffleur Metje Schutte-Keuken Grimeurs Martin en Maaike Santman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier