1
1796

Zaterdag 5 juni was een spannende maar feestelijke dag bij SDO.
Er konden drie teams kampioen worden op deze dag.

Als eerste moest het E1 team korfballen, het was een spannende wedstrijd, maar er werd gewonnen met 4 – 2. Dat was de eerste kampioen deze dag.
De wedstrijd van het D1 team werd in de Krim gespeeld. Via de telefoon werden elke keer de standen doorgegeven en de einduitslag was 1 – 7. Dus ook dit team was kampioen.
‘s Middags stond de wedstrijd van het eerste op het programma. Deze wedstrijd werd in Pesse gespeeld, de tegenstander was Niek.
Het was een warme dag en dat maakte de wedstrijd voor de spelers extra zwaar.
De eerste helft was erg spannend. Het was steeds Niek dat het initiatief nam en steeds een doelpuntje voor bleef. Vijf minuten voor rust stond er een 6 – 6 stand op het scorebord. Na een doelpunt van Rick Zomer en een doelpunt van Mirella Jasper werd de eerste helft afgesloten en kon SDO met een 6-8 voorsprong de rust in gaan.
SDO kwam op een voorsprong van 7-10, maar Niek wist daarna weer dichtbij te komen. Een kwartier voor het einde stond het dan ook 10-11.
Maar SDO liet het er niet bij zitten en door doelpunten van Mirella Jasper, Helma Vos, Anno Sportel en Heddie Drent stond uiteindelijk de stand 10-15 op het scorebord.
SDO was kampioen!
Toen iedereen weer in Westerhaar was gearriveerd was er voor de kampioenen een rondgang door Westerhaar op een huifkar.
Daarna werd er bij de kantine van SDO feest gevierd tot in de late uurtjes. Een geslaagde dag dus.
Doelpunten SDO: Rick Hartman(4), Mirella Jasper(3), Margreet Nijboer(3), Rick Zomer(2), Anno Sportel, Heddie Drent, Helma Vos.