SDO/UNI wint derby

0
1011

logo-korfbal.jpgAfgelopen zaterdag, 18 januari, stond de wedstrijd KIOS 1 – SDO/UNI 1 op het programma. Er stond veel op het spel voor beide ploegen. Naast dat het een streekderby is wilden beide ploegen punten pakken in de strijd tegen degradatie. Voor al de bezoekers hadden de punten hard nodig.
Het vele publiek, vooral van SDO/UNI, zagen dat de wedstrijd werd ingefloten door dhr. van Hummel. KIOS nam het initiatief, de thuisploeg ronde de eerste 2 aanvallen af met een doelpunt. SDO/UNI liet zich niet van de wijs brengen, de eerste aanval naar de vakwissel leverde meteen een doelpunt op. Niet veel later wist de uitploeg opnieuw scoren waardoor het weer gelijk werd. De ploeg uit Westerhaar en Kloosterhaar had het beste van het spel en kwam niet veel later voor het eerst voor te staan met 3-4. Ondanks dat de bezoekers beter waren liepen ze niet weg van de thuisclub.

Introductie scheiding

De Sibculoërs scoorden goed mee en stonden in de rust voor met 7-6. Het beloofde een mooie en spannende tweede helft te worden.
Direct na rust scoorde SDO/UNI twee doelpunten. De ploeg had het beste van het spel maar wist dit niet om te zetten in doelpunten. KIOS maakte hier gebruik van en liep uit naar 10-8. SDO/UNI wist nu wel de korf te vinden en kwam weer op gelijke hoogte. Weer kwam de thuisclub op voorsprong, 12-10. Toen brak een fase aan waar SDO/UNI het goede spel ging om zetten in doelpunten. Binnen no-time was het weer gelijk maar daar bleef het niet bij de ploeg ging er op en er over. Door middel van een strafworp en een schot kwam SDO/UNI op een 12-14 voorsprong. De bezoekers speelden de wedstrijd goed uit. Er werden lange aanvallen gespeeld en verdedigend werd er niks weg gegeven. Toch bleef het spannend tot in de laatste minuut ondanks dat er niet gescoord werd. Er klonk een zucht van opluchting in het SDO/UNI kamp toen de uitstekend fluitende scheidstrechter voor het laatst op zijn fluitje blies.
Volgende week zaterdag speelt SDO/UNI een thuiswedstrijd tegen Groen Zwart uit Borne. De wedstrijd wordt gespeeld om 14.05 uur in sporthal “de Klaampe”. Dit is een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen in de strijd tegen degradatie.