SDO/Uni pakt punten in Doetinchem

0
656

logo-korfbal.jpgZaterdag 27 september moest de selectie van SDO/UNI 1 afreizen naar het Gelderse Doetinchem om het daar op te nemen tegen Olympus 1. Een onbekende tegenstander die vorig jaar degradeerde uit de 2de klasse en nu al 4 punten verzameld had, 2 punten meer dan de bezoekers.
Onder mooie weersomstandigheden, zonneschijn en geen wind, floot de scheidsrechter de wedstrijd in. Door 2 foutjes in de verdediging van SDO/UNI kwam de thuisclub als eerste op voorsprong, 2-0. SDO/UNI herstelde zich goed en niet veel later stond de ploeg voor met 2-4. De Twentse ploeg speelde goed en wist de juiste mensen in stelling te brengen. De ploeg beloonde zichzelf door de kansen af te maken. De voorsprong werd uitgebreid naar 3-6.

Toen beet ineens Olympus even van zich af, binnen no-time was het weer gelijk. SDO/UNI liet zich niet van de wijs brengen en zorgde ervoor dat de ploeg met een voorsprong de rust in ging door net voor rust nog 2 keer te scoren. De ruststand was 6-8 in het voordeel van de bezoekers.
Na rust was SDO/UNI opnieuw de betere ploeg. De ploeg speelde erg verzorgd en beloonde de lange aanvallen met doelpunten. Na een kwartier gespeeld te hebben in de tweede helft was de stand 7-11. Ondanks dat er nog genoeg tijd was voor Olympus om de spanning terug te brengen in de wedstrijd gebeurde dit niet. SDO/UNI gaf de ploeg geen enkele kans om dichterbij te komen omdat er op de juiste momenten werd gescoord. De einduitslag was 10-14 in het voordeel van SDO/UNI.
Volgende week speelt SDO/UNI 1 om 15:30 uur in Enschede tegen het eerste team van studentenvereniging Vakgericht.