Sdo/Uni – HKC

0
687

Zaterdag 6 augustus speelde SDO/UNI 1 haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. In Westerhaar speelde de ploeg tegen HKC 1 uit Hengelo. Het was een weerzien van oude bekenden. Gerben de Krey, coach van HKC, was in het verleden de coach van SDO/UNI. Dit zelfde geldt ook voor Marco Groothuis, huidig trainer van SDO/UNI, want zijn vorige club was HKC.

Om 15:30 uur floot de scheidsrechter voor het begin. Het eerste kwartier waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Dit was terug te zien op het scorebord, 3-3. Daarna liep SDO/UNI uit naar 5-3. De thuisploeg had ook het beste van het spel, maar kon niet doordrukken. De ploeg leek last te hebben van de warmte en zakte iets in. HKC profiteerde hiervan door voor rust uit te lopen naar 6-9. Bij deze stand floot de scheidsrechter af voor de rust.

Introductie scheiding

Na rust ging SDO/UNI op zoek na de aansluiting. Toch was het HKC dat de voorsprong vergrootte naar 4 doelpunten. Daarna brak er een fase aan waarin beide ploegen niet tot scoren kwamen. SDO/UNI had de beste kansen, waaronder twee strafworpen, maar die werden niet benut. Pas in het laatste kwartier van de wedstrijd vielen er nog een aantal doelpunten. De eindstand was 7-12 in het voordeel van de bezoekers, HKC 1.

Volgende week zaterdag speelt SDO/UNI tegen DLKV 1 in Didam. Deze wedstrijd begint om 15:30 uur.