SDO/UNI 1 verliest van de slordig spelende Keizer Karel 1

0
704

logo-korfbal.jpgNaar een goede voorbereiding, 2 keer winst en 1 gelijkspel, begon SDO/UNI 1 met goede moet aan het nieuwe korfbalseizoen. De ploeg moest vertrekken naar Nijmegen om daar te spelen tegen het onbekende Keizer Karel 1.
Direct naar het eerste fluitsignaal nam SDO/UNI het initiatief. De ploeg speelde verzorgd korfbal en creëerde hiermee veel kansen. Keizer Karel daarin tegen speelde heel slodderig. SDO/UNI liep uit naar een 1-4 voorsprong. Het Twents ploeg had veel mogelijkheden om voor de rust de voorsprong te vergroten, maar verzuimde dit te doen. Keizer Karel kwam terug tot 5-6. In de stromende regen floot de scheidsrechter af voor de rust.

Na rust ging de wedstrijd gelijk op. SDO/UNI speelde veel verzorgder dan de thuisclub maar benutte te weinig van de gecreëerde kansen. Daarom kon Keizer Karel steeds weer op gelijke hoogte komen. Een kwartier voor tijd kwam de Nijmeegse ploeg voor het eerst op voorsprong, 9-8. SDO/UNI wist al snel weer gelijk te komen. Opnieuw kwam de thuisclub op voorsprong, 12-10. Dit maal konden de bezoekers de stand niet meer gelijk trekken. Keizer Karel vergrootte de voorsprong naar 16-12. De scheidsrechter floot af bij deze stand.
SDO/UNI 1 speelt komende zaterdag om 16:30 uur in Westerhaar tegen HKC 1.