SDO troeft Olympia af

0
432

Afgelopen zaterdag speelde SDO haar tweede thuiswedstrijd van het zaalseizoen. De ploeg ging duelleren met Olympia ’22 uit Borculo. De bezoekers waren bij aanvang van het duel nog ongeslagen en hadden evenveel punten als de Westerhaarse formatie. De Gelderlanders speelden wel één duel minder van de Tukkers. SDO zou ervoor kunnen zorgen dat de Borculoërs gelijk zouden komen qua verliespunten. Op het veld troffen de ploegen elkaar tweemaal. Bij de confrontaties kwam SDO beide keren als winnaar uit de strijd.

Om 15:30 uur floot de dienstdoende arbiter voor het beginsignaal. Net als vorige week startte SDO furieus aan de wedstrijd. De ploeg van Rick Zomer liet de bezoekers merken dat er niets te halen viel. Zeer spoedig stond er een 5-1 tussenstand op het scorebord. De marge van vier doelpunten werd vervolgens de rest van het eerste bedrijf in stand gehouden door de Oranjehemden. De twee concurrenten zochten de kleedkamers op bij een 11-7 tussenstand.

Na rust was het Olympia dat als eerste tot scoren kwam. SDO counterde meteen en hield zo de voorsprong intact, 12-8. De Oranje-formatie was sterker dan de ploeg uit Borculo en wist het heft in handen te houden door regelmatig tot scoren te komen. Hierdoor kreeg de geel-zwarte uitploeg geen kans om terug te komen in de wedstrijd. Tien minuten voor het einde was de tussenstand 16-10. In de slotfase vielen nog doelpunten over-en-weer, maar het pleit was al beslecht. Einduitslag SDO – Olymipia ’22: 19-14

Door deze keurige overwinning handhaaft SDO zich in de top van de competitie. De ploeg was vanaf minuut één de dominerende ploeg en liet Olympia de achterkant van de hielen zien. Aankomende zaterdag zijn de Westerhaarders vrij. Op 9 december speelt SDO wederom een thuiswedstrijd, de streekderby tegen TOP uit Vroomshoop staat dan op het programma. De aanvangstijd van dit duel is 15:30 uur.