SDO steekt de koppen bij elkaar en wint belangrijke punten

0
1582

Na een gelijkspel van vorige week tegen WIKO, waren de spelers van SDO er op gebrand om deze wedstrijd de punten thuis te houden. Belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap, omdat het vlaggenschip van SDO moest optreden tegen de nummer twee van de competitie, DLKV uit Didam. Iets na 16.15 uur floot de scheidsrechter, de heer Frans Vermeulen, voor het eerst.

Na ongeveer twee minuten viel het eerste doelpunt aan de kant van SDO, na een goed benutte strafworp, stand 1-0. Het was echter de ploeg uit Didam dat vervolgens de leiding nam en uitliep naar een stand van 1-3. Door overhaaste aanvallen, lukte het de REAS/O&O-formatie niet om op voorsprong te komen wat resulteerde in het feit dat DLKV telkens voor bleef met 1 à 2 doelpunten, ruststand 7-8 in het voordeel van DLKV.

Na een effectieve bespreking in de rust met het motto rustig blijven dan erop vervolgens erover, verliet SDO de kleedkamer om te beginnen aan de tweede helft. Klaarblijkelijk was de mindset binnen de ploeg veranderd, aangezien in de tweede helft na vijf minuten spelen de ploeg eindelijk op gelijke hoogte was gekomen. Nu was het zaak om de stand uit te breiden. Dit lukte SDO ook, maar liefst 6 keer achtereenvolgens werd er gescoord, stand 15-9. Dit bleek de genadeslag te zijn. Er werd nog wel gescoord maar dit veranderde weinig aan de stand, uitslag 17-11.

Door rust en samenspel is het SDO gelukt om de twee punten in Westerhaar te houden. Nu heeft de ploeg twee weken rust waarna het de competitie vervolgt op zaterdag 29 februari. Dan speelt SDO thuis tegen Blauw-Zwart uit Wierden om 15.15 uur.