SDO laat kans op kampioenschap liggen

0
684

sdo_01Bij winst tegen DTG had SDO nog een kleine kans op de titel. DTG zou dan 14 maart puntverlies moeten lijden bij d`Ommerdieck. DTG had dus aan een gelijkspel genoeg om voortijdig dit zaalseizoen met een kampioenschap te bekronen.
DTG was afgereisd naar Westerhaar met een bus vol met wit-groen uitgedoste fans. Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou worden. Na 8 doelpunten in het begin van de eerste helft stond er 4-4 op het scorebord. Deze stand bleef lang op het scorebord staan. DTG maakte een eind aan de doelpuntloze periode door 2 keer achter elkaar te scoren. Er onstond een kleine voorsprong voor DTG die tot de laatste seconde gehandhaafd kon worden. Via 4-7 en een doelpunt net voor rust, werden de kleedkamers opgezocht met een 5-7 stand voor DTG. Een voorsprong voor DTG die vooral te wijten was aan de ruite die af en toe werd weggegeven door SDO.

Na rust werd er door SDO beter voorverdedigd, ook werden de ballijnen goed dichtgelopen. DTG had hier eigenlijk geen antwoord op. Probleem was alleen dat het scorend bij SDO niet erg goed liep. Bij een stand van 7-9 was het SDO dat de beste kansen had, maar DTG dat de 7-10 scoorde. Met nog 10 minuten te spelen kon het voor DTG eigenlijk niet meer misgaan. Kort na de 7-10 kon toch de 8-10 voo SDO worden aangetekend. 3 minuten voor het einde van de wedstrijd werd het 9-10. In de slotseconde kon SDO de stand nog gelijk trekken. De wedstrijd werd afgefloten met 10-10 op het scorebord. Een zwaar bevochten punt voor DTG bezorgde hen de titel in de vierde klasse D.