SDO 1 zet winnende reeks voort.

0
591

logo_sdo_349SDO 1 – Niek 1 8-6 (3-1)
Westerhaar- De korfbalploeg van trainer/coach Theo Bosch uit Vroomshoop, wist afgelopen zaterdag 17 oktober 2009 de reeks voort te zetten door te winnen van Niek uit Pesse. Deze wedstrijd vond plaats op sportpark `t Twistveen in Westerhaar. De ongeveer 80 toeschouwers konden de wedstrijd goed bekijken, gezien de gunstige weersomstandigheden deze middag. De wedstrijd stond onderleiding van scheidsrechter Jan Kremer uit Nijverdal. De GVZ formatie wist het 1e doelpunt al in de 1e minuut op het scorebord te zetten door een afstandsschot van Margreet Nijboer. Het leek dus een goede wedstrijd te worden. Er werden aan de kant van SDO veel goede kansen gecreëerd, maar aan de afronding ontbrak het vandaag. Ook de gasten uit Pesse hadden hier moeite mee. De matig gespeelde eerste helft werd dan ook met een 3-1 in het voordeel van SDO afgesloten. Na de thee was het Niek dat scoorde en zo dichtbij SDO kwam, Rick Zomer nam het initatief en scoorde met een fraaie kans achter de korf voor SDO. Ook de gasten konden mee scoren waardoor de stand steeds op één doelpunt verschil bleef. De laatste fase van de wedstrijd was een kopie van de eerste helft. Met een stand van 7-5 op het scorebord en nog 8 minuten te gaan werd er aan Niek een strafworp toegekend die werd benut en zo de stand van 7-6 ontstond.
De aanval van SDO werd rustig opgezet en de scheidsrechter gaf dit keer een vrijebal aan SDO. Ook SDO wist deze vrijebal te benutten zodat de stand op 8-6 kon worden gezet en dit ook meteen de einduitslag betekende.

Aankomende zaterdag 24 oktober zal de inhaalwedstrijd tegen KIOS `45 1 gespeeld worden in Sibculo, deze wedstrijd zal om 16:00 uur van start gaan.