S.D.O. wint ook in 2010 en houdt ongeslagen status vast!

0
615

099_320x200_282De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar stond op 9 januari op het programma voor de SDO-ers. Een wedstrijd waar erg naar werd uitgekeken. S.D.O. dat moest aantreden tegen medekoploper Elko was er op gebrand om deze wedstrijd in eigen hal te winnen. Er was gezorgd voor een heuse sfeeractie, 2 grote spandoeken waren gemaakt en het dweilorkest van Soli Deo Gloria was aanwezig. Omdat veel wedstrijden vanwege de weersomstandigheden niet doorgingen was op deze wedstrijd extra veel publiek afkomen. Kortom alle ingrediënten voor een belangrijke wedstrijd waren aanwezig. S.D.O. dat zich de eerste 5 minuten liet overrompelen door Elko kwam met 2-0 achter. S.D.O hervatte zich hierna en bracht door 2 schoten de stand weer op 2-2. Hierna ging S.D.O. door en kwam door nog 2 prachtige schoten op een 4-2 voorsprong. Elko dat wel wat terugdeed kon voor rust niet meer op gelijke hoogte komen doordat S.D.O. rustig bleef en kon blijven scoren uit fraai gecreëerde kansen. Beide ploegen gingen rusten met een stand van 7-6 in het voordeel van S.D.O.. Ook na rust nam S.D.O. meteen weer het initiatief en bracht de stand op 8-6. S.D.O. bleef rustig en gedisciplineerd spelen, Elko kwam tot 2 keer toe op gelijke hoogte maar S.D.O. hield het hoofd koel en liet zich niet van de wijs brengen. Ook in de laatste minuten liet het publiek en Soli Deo Gloria nog even flink van zich horen. Ongeveer 4 minuten voor tijd sloeg S.D.O. toe en haalde de zege binnen door een stand te noteren op het bord van 14-10. Elko probeerde nog wat terug te doen maar S.D.O. zorgde er voor dat de punten in Westerhaar bleven. Uiteindelijk stond er een eindstand van 14-13 op het scorebord. S.D.O staat nu alleen bovenaan in deze vierde klasse. Volgende week speelt S.D.O. weer thuis tegen Lintjo, deze wedstrijd zal beginnen om 15.45.

WesterhaarDigitaal.nl was aanwezig en de foto`s staan inmiddels in het fotoalbum.