ROLSTOELERS SECOND DRIBBLE VERLIEZEN AANSLUITING

0
1039

img_9335_640De wedstrijden van zaterdag 6 februari hebben de rolstoelbasketballers van Second Dribble (met spelers uit Westerhaar) uit Hardenberg niet gebracht waar zij vooraf op gehoopt hadden. De 1ste wedstrijd tegen EarlyBird uit Purmerend, waar men altijd bijzonder prettige wedstrijden tegen speelt, werd gezien als de zwaarste van de 2 wedstrijden. Uit de punten in deze wedstrijd bleek ook dat dit zo was. In de eerste periode van deze wedstrijd werd de stand nog gelijk gehouden met een score van 8-8., terwijl in de 2de periode door Second Dribble niet werd gescoord. In derde en vierde periode werd er met erg goed spel van het totale team voor gezorgd dat de achterstand niet veel groter werd zodat er uiteindelijk een eindstand van 36-20 op de borden kwam. EarlyBird won de wedstrijd op lengte en ervaring waren .Voor het eerst sinds lange tijd was Mathijs Sprakel uit Hoogeveen weer eens topscorer in deze wedstrijd.
De tweede wedstrijd, tegen HSVB uit Haren, werd met veel spanning tegemoet gezien, mede door het feit dat HSVB de wedstrijd tegen Vios ruim verloor. De verliezer van deze wedstrijd zou, voorlopig, afhaken in de strijd om de bovenste plaatsen.
Zoals in elke competitie was in deze wedstrijd vanaf het eerste fluitsignaal de spanning om te snijden. De eerste periode werd afgesloten met een geringe 6-5 voorsprong. De tweede periode was niet voldoende bij de les waardoor deze werd verloren met een verschil van 8 punten zodat er een ruststand van 10-17 te voorschijn kwam.
In een goed gesprek met de coach halverwege was men er van overtuigd dat deze stand nog niet fataal hoefde te zijn en dat ze er voor zouden gaan.
In periode 3 liet Dick van de Wetering zien waarom hij van onschatbare waarde is voor het team door 8 van de 10 punten voor zijn rekening te nemen, waardoor de achterstand werd verkleind tot 20-23.
De 4de periode verliep ook goed voor SD. Hierin zorgde Heidi Veurink weer voor een voorsprong door 2 vrije worpen te benutten. Echter een foute pass in de laatste minuut bezegelde het lot van Second Dribble.
Hoe vreemd het ook moge klinken maar na 2 nederlagen ging werd de thuisreis van uit Alkmaar toch met een enigszins tevreden gevoel aanvaard omdat beide wedstrijden als team zeer goed werden gespeeld.

Voor info over rolstoelbasketbal bel 06-20004267

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier