RAADSBREDE STEUN VOOR SOCIAAL BELEID

0
646

De gemeenteraad van Twenterand heeft raadsbreed gekozen voor een beperking van de in de Voorjaarsnota voorgestelde bezuinigingen. Op initiatief van CDA- woordvoerder en waarnemend fractie-voorzitter Couzijn Bos ging de raad niet akkoord met bezuinigingen op o.a. Jeugdwerk,vrijwilligerswerk, bibliotheken, Regio-taxi, Cultuur, sport, gym-vervoer en de positie van de minima. Raadsbreed is gezamenlijk financieel dekking gezocht en gevonden.

Op 30 juni behandelde de gemeenteraad van Twenterand in de Algemene Beschouwingen de Voorjaarsnota 2010, waarop het College van B & W vervolgens dit najaar de begroting voor 2010 baseert. De CDA-fractie zorgde voor een financiële onderbouwing voor de bezuinigingen die het CDA niet door wil laten gaan en voor voorstellen voor nieuw beleid. Na enkele aanpassingen ontstond hiervoor raadsbrede acceptatie.
Hiervoor is deels dekking nodig uit de Algemene Risico reserve, die ook voor moeilijke economische tijden bedoeld is.
De gemeenteraad geeft daarmee brede aandacht aan de sociale factor in het gemeentelijk beleid, zoals afgesproken in het begin van deze raadsperiode. De Algemene Beschouwingen hadden dit jaar een bijzonder karakter vanwege de wereldwijde kredietcrisis. In andere gemeenten, bijvoorbeeld Dalfsen en de Hof van Twente is de Voorjaarsnota uitgesteld omdat men het financieel nog niet rond kan krijgen met miljoenentekorten. Behalve aandacht voor de sociale sector is er in de CDA-inbreng veel aandacht voor werkgelegenheid en economie door het naar voren trekken van grote projecten, en voor de veiligheid en bereikbaarheid van Twenterand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier