Purified daagt jongeren uit

0
703

WESTERHAAR – Grote manifestatie van jongerenafdeling van baptistengemeente.

Een krekel opeten. Wie durft dat? Het insect leeft weliswaar niet meer, maar welke jongere durft het toch aan de krekel te verorberen? Met dit soort uitdagingen hoopt de jongerenafdeling Purified van de baptistengemeente Westerhaar de jeugd naar De Klaampe te lokken.

Zondag 23 maart, eerste paasdag, wordt er vanaf 19 uur een bijzondere jongerendienst gehouden in de sportzaal van het kulturhus De Klaampe. Voor het eerst hoopt Purified daar minstens 500 jongeren binnen te krijgen.

De organisatie doet er alles aan om het de jongeren naar de zin te maken. In de sporthal van het kulturhus wordt een groot podium geplaatst.

Daaromheen komt het publiek te zitten. “Wij hebben een professionele licht- en geluidsinstallatie”, zegt Erik Berkhof van de organisatie.

De band Puyrified zal gedurende de dienst optreden. “Het is de bedoeling dat de bezoekers ook meezingen”, aldus Sanne van Dijk, die eveneens betrokken is bij de organisatie. “De teksten van de liederen, die in het teken staan van het paasfeest, worden getoond via een beamer. Het zijn eigentijdse songs.”

Berkhof hoopt dat hij die zondag constant in de weer is met het aanslepen van extra stoelen. “Wij verwachten dat die 500 jongeren er zullen zijn”, zegt hij. “Ik hoop ook dat er veel jongeren komen die nog nooit in de kerk zijn geweest. Dat is ook een reden dat wij de dienst in De Klaampe houden. Dat is toch laagdrempeliger voor jeugd.”

Het enthousiasme bij Berkhof en Van Dijk is groot. “De kerkenraad vroeg ons een tijd geleden of wij eerste paasdag iets wilden doen in De Klaampe. De baptistengemeente had het kulturhus deze dag namelijk toch al afgehuurd. Natuurlijk wilden we dat wel.” (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier