Prachtig doelpunt Smelt wijst Voorwaarts naar overwinning tegen Achilles

0
750

logo-vv-voorwaarts-125.jpgNadat er al 2 wedstrijden met warme omstandigheden waren gespeeld was het afgelopen zaterdag wederom drukkend warm, de gasten waren Achilles uit Enschede. Om half 3 floot scheidsrechter Rikhof voor de aftrap en vanaf het begin was Voorwaarts er fel op de bal. Dat resulteerde al na 3 minuten in een doelpunt. Een vrije trap aan de linkerkant van het veld werd door Gert Dogger goed richting doel gedraaid waar Tim Harms met zijn hoofd inkopte. De keeper van Achilles kon in eerste instantie knap redden maar de rebound werd wederom door Tim ingekopt en dit keer tegen het net, 1 – 0. Daarna volgde een goed deel van Voorwaarts waarin het team een aantal kansen kreeg. Jordy Harms en Gert Dogger mistten vrij voor de keeper, de wedstrijd had in die fase al gespeeld kunnen zijn.
Vanaf dat moment werd Achilles beter en ook gevaarlijker. Snelle spitsen en een zeer handige middenvelder werden steeds goed vrij gespeeld maar de spits faalde oog in oog met keeper Stuifzandt.

Voorwaarts had in die fase moeite om de vrije man te vinden en daardoor oogde het spel langzaam. In het laatste kwartier voor rust ging het wat beter met Voorwaarts. Jordy Harms kwam meer in balbezit en ook Gert Dogger werd beter gevonden. Met name Mark Smelt wist beide heren te bedienen echter de spitsen konden de geboden ruimte niet benutten. Vlak voor rust was het wel raak. Een pass van Tim Harms tussen de linies door bereikte zijn broer Jordy die met een slimme beweging zich goed vrij speelde en van 20 meter hard in de rechter benedenhoek schoot. Dat was ook de ruststand.
Na de rust had Voorwaarts de 3-0 kunnen maken. Jordy Harms werd goed de diepte in gestuurd maar schoot voorlangs. Direct daarna zakte Voorwaarts terug. Achilles had in die fase het betere van het spel maar de verdediging van Voorwaarts gaf weinig ruimte weg. Na onnodig balverlies op het middenveld konden de spitsen van Achilles kon de bal vanaf link het strafschop gebied ingespeeld worden waar de spits van Achilles moet een strak schot keeper Stuifzandt verschalkte. Vanaf dat moment ging Achilles er in geloven en speelden met druk vooruit. Voorwaarts werd terug gedrongen en de 2 – 2 hing in de lucht. De oranjehemden wisten dat daardoor ruimte kwam achter de verdediging van Achilles en op het juiste moment van de wedstrijd werd het mooiste doelpunt van de wedstrijd gemaakt. Een pass van achteruit werd precies in de voeten van de diepgaande Mark Smelt gespeeld. In een flits zag hij de keeper een meter of 5 voor het doel staan en met een werkelijk prachtige lob vanaf 20 meter schoot Mark de bal via de onderkant lat het doel binnen. Een heerlijk doelpunt op een heerlijk moment. Achilles liet het hoofd hangen en was verslagen. Voorwaarts kreeg nog een paar goede kansen. Roy de Lange, Gert Dogger en Jordy Harms waren niet scherp meer om te scoren. Dat was een verdediger van Achilles nog wel want na een voorzet van Gert Dogger kopte hij de bal steenhard in de kruising waarmee de eindstand op 4 – 1 kwam.
Voorwaarts heeft nog steeds de volle winst maar weet dat het beter moet om de komende weken tegen zware tegenstanders goed tegenstand te bieden. Volgende week speelt het team uit in Marienberg.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Teunis, Nijhof, Slot, L. Bove, de Lange, B. Bove, Smelt, T. Harms (Roelofs), Dogger en J. Harms