Plaatselijk belang Westerhaar staat achter plannen

2
745

Plaatselijk Belang Westerhaar staat achter het plan van het CDA Twenterand om de sloop van het voormalige kleuterschoolgebouw aan de Marijkestraat 10 in Westerhaar te voorkomen.

Secretaris Henk de Boer van Plaatselijk Belang Westerhaar zegt hierover: “Het zou een goede zaak zijn wanneer het huidige college eens goed de voelhorens uit zou steken, om een nuttige invulling te geven aan een degelijk gebouw als deze. Er is ons inziens de laatste twee jaar genoeg afgebroken in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Het wordt een gatenkaas als men de plattegrond bekijkt.”

Volgens dagblad Tubantia werkt het CDA Twenterand aan een voorstel dat in de komende raadsvergadering, op dinsdag 9 september, in stemming wordt gebracht. Insteek daarbij is het behoud van het voormalige kleuterschoolgebouw. Het gebouw verkeert nog altijd in een prima staat. Volgens het CDA Twenterand moet de gemeente het pand uit 1958 aan de man brengen.

Sloop van het gebouw staat in een voorstel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand. Volgens wethouder Ben Engberts is nagenoeg niemand geïnteresseerd in aankoop van het pand. Om te voorkomen dat het pand doelwit wordt van vandalen en om te voorkomen dat voor de bewaking van het gebouw tot extra kosten leidt, zou sloop volgens Engberts de beste optie zijn. De gemeenteraad is dit niet met hem eens en Plaatselijk Belang Westerhaar dus ook niet.

“Tot het moment waarop het gebouw daadwerkelijk wordt verkocht, zou het aan een stichting verhuurd kunnen worden” zo laat CDA-raadslid Jeroen Klinkhamer in Tubantia weten. Hij noemt als voorbeeld de stichting Manna. Henk de Boer is het hiermee eens: “De stichting Manna mag wel door de gemeente worden voortgeholpen.” Bron Twenterandnieuws.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier