Otten en Sienen (De laatste foto`s van woensdag zijn toegevoegd!)

0
1261img_6255_1024x768_400_01Vandaag was het een herfstachtige dag in Westerhaar-Vriezenveensewijk.De boog die geplaatst is bij de Blokstoeke is nog omgewaaid, dus dat zegt genoeg.
Maar de kinderen hebben zich ondanks het slechte weer goed vermaakt.

De morgen begon met de schoolfotograaf die iedereen in Ot en Sien-kleding op de gevoelige plaat zette.
Zij ging zo ver, dat ze op het dak klom om iedereen op de foto te zetten.

De bedoeling was dat na de fotosessie, de kinderen een rondje Oale Bouw zouden wandelen om de bewoners hun mooie kleding te showen.
Maar, ze waren nog maar net van het schoolplein of het begon met bakken uit de lucht te vallen.
Juf Irma riep iedereen terug en zo viel de optocht letterlijk in het water.

Het weer klaarde na een tijdje weer op en er werd begonnen met de oud hollandse spelen.De meeste kinderen wisten niet hoe je moest tollen, hoepelen en fietsen op een oude antieke fiets. Maar de leerkrachten en hulpouders hadden wel de leeftijd, om de kinderen dat goed uit te kunnen leggen.

Rond een uur of elf zaten de kinderen in de klas. Er werden verhaal/prentenboeken  voorgelezen door  opa`s en/of oma`s en ze vertelden over de ervaring die ze hadden over”vroeger” en daar werd met plezier naar geluisterd.

Een hoogtepunt was de onthulling van het kunstwerk die door de kinderen was gemaakt en die werd onthuld door de oudste nog in leven zijnde oud leerling en de jongste leerling van de school.

Daarna werden de kinderen en de aanwezigen getrakteerd met een taartbuffet, die waren gebakken door de ouders van de kinderen.Toen de kinderen de taart ophadden, werd er nog volop gespeeld, totdat de bel ging om naar huis te gaan.

De eerste foto`s van Ot en Sien staan in het fotoalbum, de rest volgt vanavond/nacht nog.

     img_6210_1024x768_400_01 ot_en_sien_400

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier