Ook op de Garstelanden gaat men voor Keurmerk Veilig Ondernemen

0
585

img-1718-02-01-2013.jpgBurgemeester Cornelis Visser en wethouder Johan Oordt hebben donderdag 31 januari jl. deelgenomen aan een veiligheids- en leefbaarheidsschouw op zeven bedrijventerreinen in Twenterand. Dit deden zij samen met bestuursleden van de Twenterandse ondernemersverenigingen AZB, BBV en IKVO, brandweer, politie, Veneberg Security en
MKB-Nederland. De partijen hebben een intentieverklaring ondertekend om nog dit jaar te komen tot een Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen (KVO-B) in Twenterand.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen is een landelijk gestructureerde aanpak om criminaliteit en overlast terug te dringen. Om de huidige situatie in beeld te brengen, werd een schouw uitgevoerd op de bedrijventerreinen Vroomshoop Oost, Linderflier, De Sluis, Kroezenhoek, Weitzelpoort, Almeloseweg Oost en Garstelanden. Tijdens de schouw werd gelet op de kwaliteit van verlichting, openbaar en particulier groen, hekwerken, het wegdek en de verkeersvoorzieningen. Ook werd gekeken of ondernemers hun eigen terrein opgeruimd, overzichtelijk en brandveilig houden.

Introductie scheiding

 

Burgemeester Visser: “Ik ben blij te zien dat de meeste ondernemers op de bedrijventerreinen in Twenterand hun zaken letterlijk goed op orde hebben. Hierdoor is de kwaliteit, veiligheid en leefbaarheid van onze bedrijventerreinen over het algemeen goed. Maar er zijn zeker nog de nodige verbeteringen te realiseren. Dit vergt inspanning van de betrokken ondernemers, maar natuurlijk ook van de gemeente. Samen moeten we het doen. Ik heb goede hoop dat we het KVO-certificaat binnen een half jaar kunnen behalen. Dit is goed voor de uitstraling van Twenterand, maar levert ondernemers ook financiële voordelen op. Veel verzekeraars geven namelijk korting op premies.
Als het certificaat is behaald, zijn we echter niet klaar. Om het te behouden moet de veiligheid en leefbaarheid doorlopend op orde gehouden worden. We moeten ons dus gezamenlijk blijven inspannen en ondanks de crisis blijven investeren.”

Na afloop van de schouw bij daglicht werd in het onlangs geopende restaurant Prosecco in Vroomshoop een intentieverklaring ondertekend door de drie ondernemersverenigingen (AZB, BBV en IKVO), de gemeente, politie, brandweer en MKB-Nederland. Met deze intentieverklaring beloven de partijen maatregelen te nemen die onveiligheid en criminaliteit moeten voorkomen waardoor
KVO-certificering binnen een half jaar een feit moet zijn. Na de ondertekening werd ook bij duisternis een schouw uitgevoerd. Wethouder Johan Oordt: “In het donker zie je alles toch weer vanuit een ander perspectief. Zaken die overdag niet zo opvallen, springen er ’s avonds ineens uit. Omdat bedrijventerreinen ook ’s nachts veilig moeten zijn, gaan we deze locaties samen aanpakken.”

Online enquête
Omdat een schouw niet een volledig beeld geeft, wordt er ook een online enquête gehouden onder de ondernemers op de bedrijventerreinen in Twenterand. Zij kunnen hierin aangeven waar volgens hen op dit moment de knelpunten zitten. Bij deze vraagt de gemeente Twenterand ondernemers die de enquête nog niet hebben ingevuld, om dit alsnog te doen. Zo ontstaat een goed beeld van de huidige situatie. De enquête is te vinden op www.twenterand-kvo.nl. Invullen kan tot en met 15 februari 2013.

img-1718-02-01-2013.jpg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier