Onderzoek brengt koopgedrag in beeld

0
641

logo_gemeente_twenterandHet winkel- en koopgedrag van de consument verandert voortdurend, onder meer door de opkomst van het online shoppen. Om goed op deze veranderingen in te kunnen spelen, is onderzoek naar het koopgedrag van de consument nodig. Op initiatief van Kamer van Koophandel Oost Nederland en Provincie Overijssel vindt daarom vanaf februari 2010 een grootschalig onderzoek plaats, waarbij ruim 20.000 inwoners geïnterviewd worden. Ook de gemeente Twenterand doet mee aan het onderzoek. Voor Vriezenveen, Vroomshoop, Den Ham en Westerhaar Vriezenveensewijk wordt een rapportage gemaakt.

Iedere vijf jaar wordt voor de gehele provincie Overijssel en een aantal gemeenten in Zuid-Drenthe en Gelderland onderzoek gedaan naar het koopgedrag van de consument in verschillende winkelgebieden. Het onderzoek verstrekt naast inzicht in consumentengedrag ook informatie over het functioneren en de aantrekkelijkheid van winkelgebieden. Aan het onderzoek doen veel partijen mee: Kamers van Koophandel Noord- en Oost-Nederland, Provincie Overijssel en gemeenten. Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau I&O Research.

Oost-Nederland kent een lange historie met koopstromenonderzoek. Zo is het onderzoek dat in 2010 gehouden wordt reeds het vijfde in successie. Al sinds het midden van de jaren `80 kunnen gemeenten in Oost-Nederland hun detailhandelsbeleid funderen met het regionale koopstromenonderzoek. Aan het huidige onderzoek doen inmiddels 36 gemeenten mee. Dit maakt het onderzoek uniek. Nog niet eerder is voor een dergelijk groot aantal gemeenten het koopgedrag in beeld gebracht. De telefonische enquêtes worden afgenomen in de maanden februari tot en met april. In deze periode zullen ook inwoners uit Gemeente Twenterand worden uitgenodigd voor deelname aan het onderzoek. De resultaten van het onderzoek worden rond de zomer van 2010 bekend gemaakt. Meer informatie over het onderzoek is te lezen op www.koopstromen.nl .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier