Nieuwe brug Hoofdweg Westerhaar nadert voltooiing

0
970

img-1268-kopie.jpgDe hoofdbrug over de verbindingsleiding ter hoogte van de Westerveenweg/Schottenweg in Westerhaar was aan vervanging toe. Deze brug dateert uit de zestiger jaren. De naastgelegen fietsbrug is van recentere datum maar beide worden vervangen omdat er een gecombineerde brug voor terug komt. Woensdagochtend 24 september heeft wethouder Ben Engberts assistentie verleend bij het plaatsen van de liggers. Vanwege de grootte van deze liggers was dit een flinke klus. De verwachting is dat de resterende werkzaamheden nog tot eind oktober duren.

In totaal zijn er door aannemer Platenkamp uit Borne zes liggers geplaatst die elk op een aparte trailer werden aangevoerd. Deze liggers wegen ongeveer dertig ton per stuk, zijn veertien meter lang en twee meter breed. Ze zijn gelegd met een 160 ton’s telescoopkraan. Na het plaatsen worden de liggers afgestort, komen er schampranden, worden de leuningen geplaatst en het asfalt aangebracht. Het ontwerp voor de burg en de tekeningen en berekeningen zijn afkomstig van Ingenieursbureau Nepocon uit Hengelo. Volgens de planning gaat de brug eind oktober weer open voor alle verkeer.

Wethouder Ben Engberts: “Mooi om te zien hoe gestroomlijnd zo’n aanzienlijke operatie verloopt. Met deze nieuwe brug kunnen we straks weer geruime tijd vooruit”.

Omleiding
Omdat de werkzaamheden in totaal een periode van zo’n twaalf weken in beslag nemen, heeft de gemeente Twenterand voor een tijdelijke voorziening gezorgd om het ongemak zoveel mogelijk te beperken. Voor fietsers is tijdelijk een noodbrug (aan de oostkant van de bestaande brug) aangelegd. Voor het plaatselijke landbouwverkeer is een omleiding gerealiseerd door het grasperceel aan de noordwest kant van de brug. Ter plaatse staan borden die deze omleidingen aangeven. Voor de meest actuele informatie wordt verwezen naar de website www.twenterand.nl/werkenaandeweg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier